Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Porsche verbetert actieradius, techniek en kleuren voor 2022 Taycan

Porsche voert een update door op de Taycan en de Taycan Cross Turismo. Zo zijn onder andere het rijbereik van deze 2022-modellen beter en kun je de verbeterde versies uit een breder kleurenpallet selecteren.

Het belangrijkste nieuws is dat de actieradius voor beide carrosserievarianten is verbeterd. Hoeveel meer rijbereik je hebt in de geüpdatete modellen is onbekend. Porsche laat weten: “De vernieuwde Porsche Taycan wordt niet opnieuw gehomologeerd, dus komen er geen nieuwe WLTP-waarden. Maar bij dagelijks gebruik is het werkelijke bereik van de nieuwe versies vergroot.” Het gaat dus niet om de papieren waarde, maar om het praktijkverbruik.

Betere range, maar hoeveel is de vraag

Porsche heeft de range van de Taycan vergroot door bij de vierwielaangedreven versies de voorste elektromotor bijna volledig te ontkoppelen in de rijmodi ‘Normal’ en ‘Range’. Hierdoor is die motor bijna ‘spanningsloos’ en komen er tevens geen krachten op de assen te staan wanneer de auto uitrolt of stilstaat. Deze verminderde weerstand zorgt volgens Porsche dus voor een iets betere actieradius.

Porsche Taycan, Cross Turismo, 2022, update
(Afbeelding: Porsche)

Daarnaast is het thermisch beheer van de oplaadfuncties verbeterd. De hoogspanningsaccu is nu tot een iets hogere temperatuur te verwarmen dan voorheen. Hierdoor is snelladen bij een hoger laadniveau eerder mogelijk.

Is de goedkoopste Taycan ook de lekkerste? – Porsche Taycan RWD – Review

Ook heeft Porsche de Taycan en Taycan Cross Turismo voorzien van Remote Park Assist. Met dit systeem kan je met je smartphone de elektro-auto laten inparkeren en uitdraaien. Aan het infotainment zijn nu ook Android-smartphones te koppelen door middel van Android Auto. Voorheen waren alleen Iphones te verbinden via Apple CarPlay.

Nieuwe en klassieke Porsche-kleuren op de Taycan

Naast alle technische features is bij de nieuwe Taycan meer keuze uit carrosseriekleuren. In totaal komen er 65 nieuwe tinten bij, sommige kleuren verwijzen naar klassieke Porsches. Zo komt de kleur Rubystar rood (een cultkleur waarin de hieronder afgebeelde 964 Carrera RS was gehuld) en Viola metallic (van de 964 30 Jahre Edition) terug.

Porsche Taycan, Cross Turismo, 2022, update
(Afbeelding: Porsche)

De Porsche Taycan en Taycan Cross Turismo 2022 gaan september dit jaar in productie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.