Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Is de goedkoopste Taycan ook de lekkerste? – Porsche Taycan RWD – Review

De Porsche Taycan RWD heeft op papier de langste range en door zijn achterwielaandrijving een veelbelovend weggedrag. Is het daarmee de beste of leukste variant? Ons meetprogramma én het rijdershart geven in deze video antwoord.

Dee Porsche Taycan RWD heeft de basisprijs voor de elektrische sportsedan flink verlaagd. Voor 87.200 euro is hij nu te krijgen. De Taycan RWD heeft 408 pk en door de performance accu te kiezen piekt dat op 467 pk. Tussen de assen is er dan een accupakket met een bruikbare capaciteit van 83,7 kWh in plaats van 71,0 kWh. Daarmee moet hij bijna 500 kilometer ver komen en in 5,4 seconden 100 km/h halen. We hebben hem aan onze meetapparatuur gehangen om dat te checken.

Meer variatie op Porsche Taycan-thema

Snel

De Porsche Taycan RWD heeft launch control door bij stilstand links te remmen, stroompedaal op de vloer en de rem los. Dan schiet hij naar voren – maar in tegenstelling tot de Turbo S – blijven alle ingewanden wel op hun oorspronkelijke positie. Haalt hij in de opgegeven 5,4 seconden 100 km/h? Klik op play en kijk mee.

Hoe ver?

De opgegeven gemiddelde range voor de Porsche Taycan RWD is 484 kilometer. Met constant 140 km/h rijden blijft daar 271 kilometer van over en met een kruissnelheid van 80 km/h 500 kilometer. Ook deze instapper heeft een Range-modus, maar die spaarstand blijkt in de praktijk maar heel weinig voordeel te bieden. Dat is bij de andere versies wel het geval. Logisch ook, want de vierwielaangedreven varianten hebben in die ecomodus alleen voorwielaandrijving en zijn dan fors zuiniger dan in hun andere 4WD-standen.

Superstation: Porsche Taycan Cross Turismo – Review

Dwars

Maar interessanter is voor sommigen dat de Porsche Taycan RWD enkel achterwielaandrijving heeft. Om de geneugten daarvan optimaal te consumeren is er voor 1571 euro een variabel sperdifferentieel leverbaar met torque vectoring. Altijd nemen. Hij laat zich dan op het gas sturen en is in elk geval op winterbanden zelfs eenvoudig in overstuur brengen. Is het daardoor de meest speelse Taycan geworden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.