Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Porsche 911 als gelimiteerd verzamelaarsobject in USA-jasje

Voor de verandering komt Porsche weer eens met een actiemodel van de 911. De gelimiteerde uitgave is dit maal alleen voor de Amerikaanse markt bedoeld. Zijn naam geeft dat ook aan. Het is de Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet America.

De importeur voor Noord-Amerika kondigt de speciale editie reeds aan, maar kan nog geen exemplaar leveren. De productie start later dit jaar en de verwachting is dat de eerste exemplaren pas eind dit jaar bij de dealers arriveren. Precies 15 exemplaren zullen bij de Canadese dealers verschijnen, terwijl de Amerikaanse vertegenwoordigers van Porsche er 100 kunnen uitdelen. Met het verkoopvolume van 115 stuks van de 911 Carrera GTS Cabriolet America is het zeker een zeldzame verschijning te noemen.

Rood-wit-blauw

De 911 Carrera GTS Cabriolet America is gebaseerd op de Carrera GTS en de carrosserievariant is de Cabriolet. Technisch wijkt de auto niet af van de Carrera GTS Cabriolet zoals die reeds in de showroom staat. De krachtbron betreft nog altijd de 3.0-zescilinder boxermotor met handgeschakelde zevenbak en achterwielaandrijving.

De verpakking daarentegen is wel aangepast. De Cabriolet-koets beschikt over een rood-wit-blauwe kleurstelling, een link met de kleuren van de Amerikaanse vlag. Verantwoordelijk voor de aankleding is Porsche Exclusive Manufaktur, dat voor de lak kiest voor Azure Blue 356. De tint verwijst naar de 356 America Roadster uit 1953.

Zeventig jaar 356 America Roadster

Verder kleedt Porsche Exclusive Manufaktur de sportwagen met RS Spyder Design-wielen aan. De wielen zijn voorzien van witte spaken met zilverkleur en Guards Red-afwerking. De rode kleur treft de Amerikaanse koper ook elders op de auto aan. De dorpelsierlijsten verwijzen naar de 356 America Roadster, die komend jaar zijn 70e verjaardag viert.

Ook rood is de GTS-badge achterop. Het vormt een mooi contrast met het in Pebble Grey-uitgevoerde ‘911 Carrera’. Over kleur elementen gesproken, de voorruitomlijsting is in Satin Black. Nooit eerder voerde Porsche en zelfs Porsche Exclusive Manufaktur de voorruitstijl in zwart uit! Het zorgde voor een afwijkend productieproces van de speciale America-editie.

In het interieur voorziet de fabrikant de centrale console de two-tone stitching in Guards Red en Pebble Grey. Voor wie dat wil, kan optioneel een interieurpakket krijgen waarbij de 12 uurs-markering op het stuurwiel in Guards Red is. De tint keert ook terug in de cross-stitching van het stuur, net als op de pook.

60 jaar Porsche 911

De 911 Carrera GTS Cabriolet America is niet het enige nieuwe type dat de fabrikant dit jaar uitbrengt. Er is nog een speciale editie onderweg en die versie komt ook in Nederland beschikbaar. Met de nieuwe versie viert Porsche de zestigste verjaardag van de Porsche 911 in 2023.

Waarom 3.7 voor motor 911 Sport Classic en 3.8 voor 911 Turbo?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.