Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

“Ferrari gaat nieuwe fabriek neerzetten”

Nu Ferrari heeft aangekondigd met een elektrisch aangedreven model te komen, moet de fabriek in het Italiaanse Maranello gereed worden gemaakt voor de bouw van een dergelijk model. Volgens persagentschap Bloomberg kondigt de Italiaans fabrikant later deze week aan hoe het dat gaat doen.

Ferrari zal op datzelfde moment aangeven hoe het de toekomst van elektrisch aangedreven modellen ziet en wat we van het Italiaanse bedrijf kunnen verwachten. Volgens Bloomberg gaat Ferrari aankondigen dat het ruimte heeft gevonden nabij zijn productiefaciliteit in Maranello. Daar creëert de autobouwer een derde productielijn, die specifiek voor elektrovoertuigen is.

Fabrieken en ontwikkelingscentra

De Italianen beschikken nu over twee fabricagelijnen, een voor de V8-types, een voor de V12-modellen. Naast de bouw van een productielijn investeert Ferrari ook in een ontwikkelingscentrum voor accupakketten. De fabrikant zal zijn plannen tijdens de investeerdersdag, aankomende donderdag (16 juni), bekendmaken. Naar verluidt presenteert de CEO, Benedetto Vigna, een vierjarenplan voor het merk, dat met name ingaat op de Italiaanse EV-strategie.

Elektrificatie van het programma

De sportwagenbouwer wil in 2025 zijn eerste volledig elektrisch aangedreven model introduceren. Het is de volgende fase binnen de elektrificatie van het leveringsprogramma. De Italianen bieden reeds geëlektrificeerde modellen aan. De SF90 Stradale trapte af en kreeg een vervolg in de vorm van de SF90 Spider.

Ferrari 296 GTB, fabriek
Ferrari 296 GTB. (Afbeelding: Ferrari)

Daarna kondigde het merk de 296 GTB als opvolger van de F8-reeks aan. De levering van de V6-hybridesportwagen start binnenkort, net als die van de 296 GTS met inklapbare hardtop. De gelimiteerde LaFerrari beschikt al eerder over een hybride-aandrijflijn.

Video geëlektrificeerde Ferrari-modellen

Autovisie stelt de geëlektrificeerde modellen aan je voor. Alles over de SF90 Stradale hoor en zie je hier. Wil je alles over de 296 GTB weten, klik dan hier. Benieuwd naar de eerste Ferrari met elektro-ondersteuning? Hier ga je naar de video!

Operatie Ferrari 250 GT Pinin Farina 3: compleet ontmanteld

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.