Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 13 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Ferrari: “Pas na 2025 komen we misschien met elektrische auto”

Ferrari heeft geen haast met het uitbrengen van een volledig elektrische auto. De Italiaanse fabrikant laat nu weten dat we tot na 2025 moeten wachten op een EV van het merk.

Ferrari SF90 Stradale

Luxe sportwagen fabrikanten stellen andere eisen aan elektrische aandrijflijnen dan reguliere autobouwers. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de ontwikkeling die Lamborghini met de Sián laat zien. Maar ook Ferrari stelt dat de huidige technologie niet geschikt is voor een auto waar de naam Ferrari op gestempeld mag worden. Daarom stelt de fabrikant nu de verwachtingen voor een volledig elektrisch model bij. Aanvankelijk hintte het merk naar een elektrische auto in, of rond 2022. Dat wordt nu absoluut niet eerder dan 2025.

Laadsnelheid

“Ferrari zal het eerste elektrische model niet pas na 2025 klaar hebben. De elektrische batterijtechnolgie heeft meer ontwikkeling nodig,” vertelt Louis Camilleri, CEO van de Italiaanse supercarbouwer, aan Reuters. “Er zijn nog steeds aanzienlijke problemen op het gebied van autonomiteit en laadsnelheid. We kome uiteindelijk wel met een elektrische auto, maar dat is pas post-2025. Niet op korte termijn.”

Dat wil niet zeggen dat elektrificatie geen rol speelt in de toekomstvisie van de fabrikant. Het merk wil dat 60% van de verkochte modellen in 2022 een hybride-aandrijving heeft. Op dit moment is er nog maar één model die aan die vereiste voldoet: de plug-in hybride Ferrari SF90 Stradale.

Alternatieve aandrijvingen

Voor de volledig elektrische auto waar de Italianen uiteindelijk mee zullen komen, wordt niet alleen gekeken naar een BEV-oplossing. Het is het ook mogelijk dat deze zich voortbeweegt op alternatieve aandrijvingen. Hierbij denkt Ferrari onder andere aan waterstof en biobrandstoffen. “We kijken op dit moment naar verschillende aandrijflijnen en proberen te bepalen welke het beste bij ons past op het gebied van efficiëntie. Het moet uiteindelijk ook passen bij de visie die we voor toekomstige modellen hebben.” aldus Camilleri.

Ferrari 308 EV

Stekkerbak

Dat de Italiaanse autobouwer niet opschiet met een elektrisch model betekent niet dat ze niet bestaan. Er zijn immers meerdere partijen die klassiekers, waaronder Ferrari’s, ombouwen tot elektrische auto’s. Zo schreven we bijvoorbeeld al eens over Electric Classic Cars dat een Ferrari 308 ombouwde tot een stekkerbak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.