Autovisie
Autovisie Nieuws 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Alle details Porsche 911 Sport Classic | Sjoerds Weetjes 291

Na de 911 Targa 4S Heritage Design Edition komt Porsche met een tweede Heritage-uitgave, de 911 Sport Classic. Hij draagt weliswaar een eerder gebruikte naam, het recept is voor de nieuwste editie belangrijk anders.

Het was de 911 Speedster Concept op basis van de 991-editie die de basis legde voor de Heritage-lijn. De in een klassieke livery uitgevoerde open tweezitter met wit gespoten wielschermen, klassieke Fuchs-wielen, een startnummer op de portieren, goudkleurige logo’s uit de jaren 60 en beeldmerken uit de jaren 70 knipoogde naar de rijke historie van Porsche, maar door de overweldigende reacties van klanten, besloot Porsche de speciale aankleding in productie te nemen. Wat bleek, zo’n 750 kopers van de tot 1948 gelimiteerde 911 Speedster koos voor de historische aankleding, die onder de naam Heritage Design Package werd aangeboden. Het smaakte voor Porsche Exclusive Manufaktur naar meer. En zo ontstond het idee van de Heritage Design Editions, waarvan de 911 Sport Classic deel uitmaakt. Porsche 911 Sport Classic

Bijzondere kleur en aankleding

De Heritage-uitgaves is een serie van vier modellen. Voor de 911 Sport Classic verscheen de 911 Targa 4S Heritage Design Edition. Anders dan de Targa is de Sport Classic een uitvoering die meer biedt dan een bijzondere kleur en aankleding. De limited edition is de meest geavanceerde auto van Porsche Exclusive Manufaktur ooit. Althans, tot de komst van de viérde loot aan de Heritage-stam, want dat belooft ‘de bom’ te zijn. Echter het duurt nog enkele jaren voordat die vierde editie verschijnt. Porsche 911 Sport Classic

Speciale editie

Wat maakt de 911 Sport Classic nu zo bijzonder? Dat legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in aflevering 291 van Sjoerds Weetjes. Hij geeft antwoorden op vragen die niemand stelde en benoemt het unieke karakter van de 911 Sport Classic. Hij legt je uit waarom de speciale editie de meest geavanceerde uitgave van Porsche Exclusive Manufaktur ooit is. Sjoerd maakte eerder al een video over de 911 Targa 4S Heritage Design Edition. In die aflevering legde hij uit hoe de Heritage-familie tot stand is gekomen en welke elementen je op alle vier de edities ziet terugkeren.

De Nederlandse prijs is vastgesteld op € 364.900,-. Het in de video besproken horloge wordt aan alle Nederlandse kopers cadeau gedaan.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.