Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Polestar 2 krijgt digitaal meer vermogen, pech voor leaserijders

Eigenaren van een Polestar 2 kunnen hun auto digitaal sneller maken. Allemaal met dank aan een performance upgrade die over-the-air gedownload kan worden. Er is echter een groep die daar (nog) niet van kan profiteren.

Door die update bedraagt het vermogen van de Polestar 2 – in het geval van de Dual Motor-variant – geen 408, maar 476 pk. Dat is een flinke upgrade, zonder dat daar andere hardware voor nodig is. Ook het koppel steeg, met 20 Nm naar een totaal van 680 Nm.

Polestar komt met update voor optimaliseren accutemperatuur

Snellere tussenacceleraties

Daardoor is de Polestar 2 natuurlijk een stuk sneller. Voor de update was-ie in staat om in 4,6 seconden naar 100 km/h te sprinten. Na de update duurt dat nog 4,4 tellen. Polestar meldt dat de 2 vooral sneller is in tussenacceleraties. Specifieker van 80 km/h naar 120 km/h. Dat duurt nu nog maar 2,2 tellen.

Foto: Jérôme Wassenaar

“Deze nieuwe update onderstreept hoe connected technologieën de relatie die een autofabrikant met zijn klanten heeft, kan transformeren. De rijbeleving die de Polestar 2 biedt, is iets waar we echt trots op zijn. Het is al in de basis een zeer plezierige auto, en met deze upgrade kunnen we klanten die nog meer beleving willen nu nog meer bieden”, aldus Thomas Ingenlath, ceo van Polestar.

Prijs upgrade Polestar 2

De fabrikant meldt dat de upgrade inmiddels al meer dan 400 keer gedownload is. Wie zijn Polestar 2 wil upgraden, doet dat via de Polestar Extras webshop. Daarna wordt de over-the-air-update naar de auto gestuurd. Dat alles gebeurt overigens niet gratis. De upgrade kost 1000 euro.

Foto: Jérôme Wassenaar

Bovendien meldt Polestar dat de update op dit moment enkel beschikbaar is voor klanten die daarvoor in aanmerking komen. Het komt erop neer dat alleen mensen die de elektrosedan daadwerkelijk hebben gekocht, de update kunnen kopen en installeren. Exemplaren die via een leaseconstructie zijn geregistreerd, vallen vooralsnog buiten de boot.

Niet voor leaseauto’s

De mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen aan de auto is namelijk voorbehouden aan de eigenaar. Auto’s die door leasemaatschappijen worden geleverd of deel uitmaken van een bedrijfswagenpark, zijn geen eigendom van de bestuurder. Polestar werkt wel aan een mogelijke oplossing en dus is het te verwachten dat ook de leaserijder binnenkort van de update kan genieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.