Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze toekomstige klassieker wil je: unieke Nissan Cube

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Nissan Cube.

Klassieke auto’s als de Aston Martin DB6, maar ook de Citroen 2CV, worden door liefhebbers gezien als ultieme pareltjes. “Zo worden ze niet meer gemaakt”, horen wij vaker. Toch zijn er ook jong gebruikte auto’s die in de toekomst wel eens de status ‘klassieker’ kunnen bemachtigen.

De Nissan Cube is een rijdend ‘kunstwerk’

Zo vond Autovisie een Nissan Cube van de derde generatie. De knusse rijdende verblijfsruimte is ideaal voor in een drukke Japanse stad, maar het model is daarnaast ook een bijzonder rijdend kunstwerkje.

Smaakgevoelig is hij in ieder geval, een typisch gevalletje ‘love it or hate it’, zo schreven wij recent in een vergelijk met de net zo opmerkelijke Citroën C3 Picasso. “De Cube heeft absoluut geen boodschap aan twijfelaars en roept direct emoties op. Maar wie langer naar zijn markante uiterlijk kijkt, ontdekt hoe complex het doosje is. Want dan realiseer je je dat de hele auto juist vol zit met rondingen en welvingen. Het meest in het oog springende exterieurdetail is de asymmetrische, wrap around-ruitpartij op de achter- en zijkant. Maar kijk ook naar de wielkasten, achterbumper, lichtunits, deurgrepen en raamlijsten: overal vind je rondingen die van de hoekige Cube een organische, ingewikkelde, maar daardoor interessante creatie maken.

“Het weggedrag van de Nissan Cube is – net als het interieur – gericht op het verschaffen van comfort, met een allround onderstelafstemming en een goed afrolgedrag.”

De derde generatie is gebouwd met vier motorisering waarvan twee naar Europa kwamen: de 1,6-liter viercilinder benzinemotor en de 1,5-liter dieselmotor. In ons land staan nu enkel occasions met de benzinemotor te koop. Deze levert een vermogen van 110 pk. “De 1,6-liter viercilinder in de Japanner is vlot genoeg, maar dat is geen doorslaggevende reden om de Japanner aan te schaffen. De zitpositie in de Cube is erg prettig, met fijne, grote stoelen die je omarmen en een soort sofa seating (jawel, een van de bijzondere termen uit de folder van de Cube) bieden.”

De occasion

Autovisie vond een Nissan Cube uit 2010 met 143.267 kilometer op de teller voor 6750 euro. De witte Japanner heeft pas één eigenaar gehad en ziet er op het oog erg netjes uit. Daarbij draagt de witte kleur bij aan het accentueren van de bijzondere koets.

Occasion, Nissan Cube
(Afbeelding: AutoTrack)

Koopwijzer: occasion Nissan Cube (Z12) (2008-2011)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.