Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Peugeot zoekt mensen voor bouw nieuwe 308

De verkoop van de nieuwe 308 gaat volgens Peugeot zo goed, dat het bedrijf een derde productieshift moet instellen. Dat geeft de fabrikant, onderdeel van het Stellantis-concern, aan.

Volgens het bedrijf is er plaats voor 850 personen. Deze moeten de autobouwer helpen om de productie te verhogen, om zodoende de levertijd onder controle te houden. Hoe lang de wachtlijst voor de Peugeot 308 nu is, is niet bekend. De fabrikant geeft evenmin aan hoeveel orders het inmiddels voor de afgelopen zomer voorgestelde 308 heeft. De levering van de middenklasser startte in Nederland eind vorig jaar, met een grotere toestroom van auto’s in januari 2022.

Derde productieteam

Peugeot bouwt de 308 in zijn fabriek te Mulhouse, gelegen in het oosten van Frankrijk. Daar maakt het autoconcern zich op voor een derde productieteam. Het is de bedoeling dat de productie in maart wordt verhoogd. Het productieteam moet de komende maanden worden geformeerd.

Zo kwam het nieuwe logo van Peugeot tot stand | Sjoerds Weetjes 273

308 Crossover onderweg

Of de extra productiemedewerkers ook worden binnengehaald voor de bouw van een nieuwe 308-variant, is niet bekend. de Franse leggen momenteel de laatste hand aan een nieuwe 308-telg. Dat wordt een crossover. Hoe dat model gaat heten, is niet bekend. In de wandelgangen staat het model te boek als 308 X, al circuleert ook de toevoeging Cross. Of een aanduiding als 4008 logisch is, is niet bekend. Gezien de positionering van de nieuweling naast de 3008 en 5008 zou een dergelijke naam mogelijk zijn. 308 2021 front

Laat 2022 ‘308 X’

Of Peugeot de 308 X, zoals we hem voor het gemak maar noemen, ook in Mulhouse plaats gaat vinden, is niet bekend. Vooralsnog geeft Stellantis aan dat de extra mankracht ingezet wordt voor de bouw van de middenklasser, maar moet je een ‘X’ ook als 308 zien? Peugeot stelt de crossover-telg pas laat 2022 voor en dat is later dan wanneer het derde productieteam actief moet zijn.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.