Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Ineens is deel A2 op Google Maps foetsie

Dat is vreemd, automobilisten die van Nieuwer Ter Aa naar Breukelen willen navigeren, krijgen ineens een heel gekke route door Google Maps voorgeschoteld. De A2 is van de ene op de andere dag verdwenen.

De online kaartendienst van Google leidt automobilisten nu over binnenwegen, waardoor de route ineens een stuk langer wordt. Extra verwarrend is dat de gebruikelijke A2 alleen in een bepaalde richting niet door Google Maps wordt getoond.

Foetsie

Wie van Breukelen naar Vinkeveen wil navigeren, krijgt wel de A2 als optie. Maar als je van Vinkeveen naar Breukelen wil, dan komt Google met drie opties (allemaal binnenwegen), maar een deel van de A2 is foetsie.

Onduidelijk

Hoe dit ineens kan is onduidelijk. Tot nu toe zijn er geen andere wegen bekend die ineens van de kaart zijn verdwenen. Ook zijn er -voor zover bekend- geen werkzaamheden op de A2.

Error

Google weet zelf ook niet hoe de fout is ontstaan, bevestigt een woordvoerder tegen De Telegraaf. “Het was een error en is inmiddels opgelost. Google Maps is bijgewerkt en gebruikers zullen het zo spoedig mogelijk weer gecorrigeerd op Google Maps zien”, aldus de woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.