Autovisie
Autovisie Nieuws 9 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Opvolgers Kia Ceed en Sportage ook elektrisch

EXCLUSIEF – De volgende generatie Ceed en Sportage krijgen een elektrische variant in het programma. Dat bevestigt de COO van Kia Motors Europe tegenover Autovisie.

De twee modellen maken deel uit van een waar productoffensief van elektrische modellen. De fabrikant heeft zich ten doel gesteld om in de periode tot en met 2025 liefst elf volledig elektrische modellen te introduceren. Twee daarvan zijn de Ceed EV en Sportage EV. De term EV staat voor Electric Vehicle en duidt op de aanwezigheid van een volledig elektrische aandrijflijn.

Multi-aandrijflijnen

Voor de Ceed en Sportage volgt Kia dezelfde filosofie als voor de Niro-range. De modellen komen er met verschillende aandrijflijnen. Aan de basis van het programma staat een versie met elektrische ondersteuning. Naast deze zogeheten hybride volgt een variant met stekkeraansluiting, zoals we die vandaag de dag ook al van de Ceed kennen. Daarnaast komt de volledig elektrische versie. Met het multi-aandrijflijnen concept reageert Kia op de verdeelde vraag naar aandrijfbronnen. “De komende tijd zullen we zien hoe de markt zich ontwikkeld en of elektrische modellen overal doorbreken. Je hebt nu markten waar de elektro-auto sterk aan populariteit wint, zoals Frankrijk, Groot-Brittannië en Noorwegen, maar het is de vraag wat de andere markten gaan doen, Europa in het algemeen. In bepaalde landen is men nog niet met elektrische modellen bezig.” kia niro elektrische

e-Ceed komt in 2021

Kia levert in Europa momenteel de Soul en Niro als volledig elektrisch model. Anders dan de Soul is de Niro ook met verbrandingsmotoren en hybridetechniek leverbaar. De elektrische aandrijflijn van de e-Niro wordt in het concept geïntegreerd. De autobouwer maakt het model in het thuisland Zuid-Korea. Het merk heeft ondanks de grote vraag naar de e-Niro en dientengevolge de lange levertijden geen plannen om de elektrische crossover in Europa te bouwen. Zustermerk Hyundai doet dat inmiddels met de Kona EV wel. Daartoe is de fabriek in Tsjechië aangepast. Volgens Kia is zijn fabriek niet ingericht voor de bouw van de e-Niro. Echter, in de toekomst zullen de e-Ceed en e-Sportage in Europa het levenslicht zien. De e-Ceed staat voor 2021 gepland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.