Autovisie
Autovisie Nieuws 13 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: Kia Niro, de populairste hybride van Nederland

De Kia Niro is de bestverkochte hybride van Nederland. In de registratiestatistieken van april 2020 stond de Kia Niro zelfs op de eerste plaats overall. Een mooie aanleiding om eens in prijzen, uitvoeringen en opties van de Kia Niro te duiken.

Drie aandrijfversies

Kia levert de Niro als hybride, plug-in hybride en als volledig elektrische variant (e-Niro). In deze Duik in de Prijslijst richten we ons puur op de Niro Hybrid. Die is er vanaf 29.495 euro (ComfortLine). Andere uitvoeringen zijn de DynamicLine (vanaf 31.495 euro), DynamicPlusLine (34.245 euro) en de ExecutiveLine (37.245 euro).

DynamicLine

Tip van het huis: laat de Niro Hybrid ComfortLine – de basisversie dus – staan en ga minimaal voor de Niro Hybrid DynamicLine. Je krijgt dan namelijk opties die je auto completer maken, maar ook zorgen voor een betere restwaarde.

Uitrusting

De DynamicLine is uitgerust met een rijstrookassistent, een botspreventiesysteem, adaptieve cruise control, een 10,25-inch full map navigatiesysteem met UVO Connect en TomTom Live Services, maar ook digitale radio (DAB+), een USB-aansluiting onder de middenarmsteun, parkeersensoren achter, een automatisch dimmende binnenspiegel en een regensensor.

Niro Plug-in Hybrid

Ga je meer dan 32.000 euro besteden? Kijk dan ook zeker naar de Niro Plug-in Hybrid. Die is er namelijk tijdelijk vanaf 32.195 euro. Deze versie kan 49 kilometer volledig elektrisch rijden, daar waar de Niro Hybrid een paar honderd meter elektrisch rijdt. De elektromotor in de Niro Hybrid zit er vooral ter ondersteuning van de benzinemotor. Afijn, het verschil tussen de Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid moge duidelijk zijn. De PHEV heeft een stekker en een groter accupakket.

Zelfde systeemvermogen

Niro Hybrid en Niro PHEV hebben beide 141 pk en een systeemkoppel van 265 Nm. De topsnelheid van de Niro Hybrid bedraagt 164 km/h met een 0-100-tijd van 11,5 seconden. De Niro Plug-in Hybrid haalt een top van 172 km/h en sprint in 10,8 seconden naar 100 km/h. Het verschil in gewicht valt mee. De Niro Hybrid weegt 1.390 kilogram, versus 1.494 kilogram voor de Niro PHEV. In beide gevallen schakel je met een DCT-automaat met dubbele koppeling en zes verzetten.

Kleuren Niro Hybrid

Kia levert de Niro Hybrid in diverse kleuren, te weten Clear White, Deep Cerulean Blue, Gravity Blue, Silky Silver, Aurora Black Pearl, Platinum Graphite, Snow White Pearl, Steel Grey, Runway Red en Horizon Blue. De kleur Clear White is standaard. Voor alle andere kleuren betaal je 795 euro extra.

Verbruik

Het verbruik van de Niro Hybrid is sterk afhankelijk van de gekozen wielen. Kia levert 16-inch lichtmetaal tot wielen in de maat 18-inch. De versie met 16-inch is zuiniger en stiller.

Een paar opties uitgelicht:

Deels lederen bekleding: 1.375 euro
Volledig lederen bekleding: 1.975 euro
Stoelverwarming: 569 euro
Alarmklasse 3 SCM goedgekeurd: 919 euro
Draadloos oplaadsysteem voor smartphones: 159 euro
Vierdelige mattenset: 79 euro
Trekhaak kabelset 7-polig: 320 euro
Trekhaak kabelset 13-polig: 349 euro
Trekhaak met afneembare kogel (exclusief kabelset): 549/649 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.