Autovisie
Autovisie Nieuws 15 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Ook Land Rover Discovery SVX gaat er niet komen

Weer een tegenvaller voor Jaguar Land Rovers SVO-afdeling. De speciale divisie hoeft ook het project Discovery SVX niet voort te zetten. De fabrikant schrapt het project.

land_rover_discovery_svx_92

De reden is niet opgegeven. Het Britse AutoCar bericht over het einde van de speciale versie. SVO werkte al geruime tijd aan de exclusieve versie van de Discovery. In 2017 presenteerde de divisie al een studiemodel. De term SVX zou bedoeld zijn voor terreinwaardige offroaders met een extreme en stoere aankleding. Het label zou debuteren op de Discovery, waarvan de productie eind 2018 van start had moeten gaan. In het model zou een V8-motor komen te liggen, maar AutoCar laat weten dat Land Rover geen toekomst ziet in een ‘Disco’ met V8-motor onder de kap. De naam SVX is overigens niet van tafel. Op andere modellen verschijnt de aanduiding alsnog, zoals op de volgende generatie Defender.

land_rover_discovery_svx_96

BENTLEY BENTAYGA

Het afschieten van het Discovery SVX-project is de volgende domper voor Special Vehicle Operations. De divisie kreeg eind januari al te horen dat het ontwikkelingsbudget voor de SV Coupé werd ingetrokken. De fabrikant investeert het geld in andere projecten. Voor SVO was de SV Coupé een prestigieus project. Met het model opende het bedrijf de aanval op de Bespoke-afdelingen van Bentley en Rolls-Royce en introduceerde de fabrikant een concurrent voor de Bentayga en Cullinan van respectievelijk Bentley en Rolls-Royce. Van het tweedeurs model, dat exact een jaar geleden werd voorgesteld, zou SVO 999 stuks met de hand vervaardigen. Er zijn slechts drie exemplaren gemaakt en daar blijft het bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.