Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 15 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Ferrari introduceert dit jaar V8-sportwagen met hybridetechniek

Ferrari introduceert nog dit jaar een sportwagen met middenmotor en hybride-ondersteuning. Dat heeft directeur Louis Camilleri bekendgemaakt. Naar verluidt komt het V8-model nog boven de twaalfcilinder 812 Superfast te staan.

Ferrari LaFerrari

Overigens wordt het nieuwe model niet begin maart op de autoshow van Genève voorgesteld, aldus een bron binnen Ferrari. Aan Automotive News Europe liet die weten dat de auto later dit jaar op een eigen Ferrari-event wordt gelanceerd. Topman Camilleri vertelde aan analisten dat het model begin 2020 op de markt komt.

Zestig procent hybrides

De nog naamloze sportwagen wordt het tweede hybridemodel na de LaFerrari, die een atmosferische V12 combineerde met een elektromotor. Volgens Camilleri zal over drie jaar zestig procent van het Ferrari-leveringsgamma bestaan uit hybrides. De eerste volledig elektrische Ferrari staat voor na 2022 op de rol.

Ferrari Purosangue

Bovendien heeft het Italiaanse merk vorig jaar september aangekondigd dat er wel degelijk een SUV aankomt. Het model gaat Purosangue heten en heeft op de eerste klanten al indruk gemaakt, aldus Camilleri. “Het SUV-segment is duidelijk aan het groeien. Veel van onze klanten zouden maar wat graag dagelijks in een Purosangue rijden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.