Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 29 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Valse start aanstaande voor de nieuwe Range Rover?

Er zijn leveringsproblemen voor onder andere de Discovery en Defender, met als gevolg lange wachttijden voor de kopers van de verschillende modellen van Land Rover. En toch introduceert de Engelse 4×4-specialist zijn nieuwe Range Rover. Betekent dit een valse start voor de luxueuze SUV?

Nee, zo laat de fabrikant weten. Hoewel de productie van enkele Land Rover-modellen op een laag pitje staat en fabrieken werd stilgelegd door het tekort aan chips en halfgeleiders, zijn er geen problemen voor de nieuwe Range Rover. Volgens een insider is de Range Rover een dermate prestigieus model voor het concern met enorme winstmarges dat het topmodel direct goed in de markt moet worden gezet. Dat betekent dat Land Rover absoluut geen productieproblemen wenst. Vandaar dat het topmodel voorrang krijgt als het om de levering van de halfgeleiders gaat, om zo leveringsproblemen tegen te gaan.

Land Rover is andere fabrikanten dankbaar voor bouwen luxe-SUV’s

Presentatie

Wat de fabrikant niet in de hand heeft, is de vraag naar de SUV. Als die groter is dan verwacht, dan ontkomt de autobouwer niet aan langere wachttijden. Hoe groot de belangstelling reeds voor de nieuwe Range Rover is, is niet bekend. Land Rover heeft in de afgelopen weken al enkele trouwe klanten op de hoogte gebracht van de komst van de volgende generatie. Een aantal Europese klanten heeft de nieuweling al voor zijn publieksonthulling mogen zien.

range rover 5th generation

Daartoe had Land Rover onder andere een presentatieruimte in München ingericht, waar Europese dealers met uitzondering van de Engelse dealers waarvoor een lokaal evenement was ingericht, met klant naar toe konden reizen. In de showroom van de Duitse dealer stelde het merk de Range Rover in drie versies voor, het introductiemodel First Edition, de luxueuze SV en de langere LWB.

Alle details Range Rover

Land Rover brengt de vijfde generatie Range Rover in het tweede kwartaal van 2022 op de markt. De SUV komt er in twee maatvoeringen (standaard en LWB) en in drie verschillende stoelopstellingen (4, 5 en 7 zitplaatsen). Kijk voor meer details de video hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.