Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 6 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Land Rover is andere fabrikanten dankbaar voor bouwen luxe-SUV’s

Land Rover gaf vijftig jaar geleden met de eerste Range Rover zelf het startschot voor het SUV-segment. De laatste decennia is het aanbod aan luxe terreinauto’s enorm gegroeid. Daar is JLR zijn collega’s dankbaar voor.

De originele Range Rover was lang de enige in zijn soort, maar met de komst van onder andere de Porsche Cayenne, BMW X-serie en de hoge luxepaarden van Bentley en Lamborghini kregen de Engelsen stevige concurrentie. “Maar eigenlijk zijn we daar wel blij mee”, erkent Michael van der Sande, directeur bij Special Vehicle Operations van JLR.

Kennis en ervaring van Range Rover

“Ten eerste hebben wij een groot voordeel: we zitten al zo lang in dit segment dat we heel veel kennis hebben. Zo zijn onze Range Rovers nog altijd het beste in het terrein. Klanten vragen soms waarom er een lage gearing in onze auto’s zit. Maar die zit simpelweg in ons DNA. En je gebruikt die echt niet elke dag, maar als je het een keer nodig hebt, dan werkt het gewoon goed en beter dan in andere auto’s.”

Range Rover

Daarnaast geeft Van der Sande aan dat de markt groter is geworden door de komst van andere luxe SUV’s. “Het heeft niet onze boterham opgegeten. Hoewel er meer concurrenten komen, groeit de verkoop van Range Rover nog altijd. Dat betekent dat we mee profiteren van de groeiende markt. We zijn heel tevreden. En bovendien bieden we in het segment een naar onze mening wat ingetogener, maar sterk product. De ontwerpen zijn clean, rustig, en dat willen we zo houden. We zijn bij Range Rover niet van plan om kerstbomen te gaan bouwen.”

Peters Proefrit

Zoals gezegd begon het succesverhaal van Land Rover dus al in 1970. Ter ere van het vijftigjarig jubileum presenteerde het merk recent een speciale versie. Dat deed het met de Range Rover Fifty, een eerbetoon aan de originele luxe-SUV. Autovisie-redacteur Peter Hilhorst reed eerder dit jaar ook al eens met het oermodel, een Classic uit 1987. Weten hoe dat was? Kijk de video hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.