Autovisie
Autovisie Nieuws 27 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Terugblik 2017: de Top 3 van Wouter Spanjaart

Modderworstelen in Wales, laagvliegen op Ascari en in de spits over de Boulevard Périphérique in Parijs. De locaties van 2017 waren weer totaal uiteenlopend, net als de auto’s. Voor mij waren het niet alleen de nieuwe auto’s die een blijvende indruk achterlieten, maar juist ook de klassiekers en youngtimers. Zo hobbelde ik in onze duurtest-Fiat 500L naar het oosten van het land voor een grote familiereünie en zette ik twee atmosferische V8’en tegenover elkaar in de vorm van de Jaguar XK8 en Mercedes-Benz SL 500. Aan beide categorieën mag ik gelukkig in 2018 ook weer de nodige aandacht gaan besteden, waar ik nu al echt naar uitkijk. Toch gaat het hier om terugblikken… Deze drie reportages zijn mijn Top 3 van 2017.

3: De wildernis in

Toen de Toyota Hilux in onze duurtestgarage kwam, wist ik al dat ik er een avontuur mee wilde gaan maken. Ik zette een route uit in Wales, een land waar ik in mijn jeugd veel kwam. Toch wilde ik ook juist van de gebaande paden af. Wegen die van asfalt overgingen in zand en modder en even later niet meer waren dan een iets breder karrenspoor: je komt ze nog volop tegen in Wales. Aangezien ik alleen vertrok, betekende het af en toe hulp vragen van de vriendelijke lokale bevolking. De beste tips voor mooie locaties kreeg ik dan ook niet van het internet, maar van mensen die ik er sprak. Het leverde voor mij een van mijn favoriete verhalen van 2017 op om te maken, ook omdat ik zelf de foto’s mocht uitzoeken.

Het verhaal lees je hier:
reportage-wales-toyota-hilux-autovisie

2: Spaanse kou

Niet alleen de auto’s en locaties waren bijzonder in 2017, ook de mensen die ik mocht spreken. In deze reportage werden er eigenlijk drie gecombineerd. Ik had nog geen kilometers gemaakt in de nieuwe Land Rover Discovery, maar met deze reis kwam daar meteen verandering in. Samen met acteur en presentator Tom Waes reed ik door het prachtige gebied rond Montjuïc, de bekende heuvel in de buurt van Barcelona. Het was enorm gezellig aan boord: het is haast onmogelijk om geen lol te hebben met de enorm aimabele Waes. Na vele kilometers door de modder en langs scherpe stenen, kwamen we op onze plaats van bestemming. De organisatie had Land Rover G4-tenten neergezet en gelukkig gezorgd voor warme slaapzakken. Het vroor namelijk een aantal graden die nacht, niet helemaal waar je op rekent als je naar Barcelona gaat. De beste gesprekken kwamen echter rond het gigantische kampvuur dat we hadden gemaakt. Een waanzinnige en bijzonder memorabele avond en reis.

1: Superhelden

Een rijdende snoepwinkel, zo was het konvooi van bijzondere Porsches 911 het beste te omschrijven. Achter het stuur van de gloednieuwe 911 GT3 wierp ik een blik in mijn achteruitkijkspiegel om daarin een 911 R, een 996 GT3 en een 964 Turbo te zien. Van al die auto’s wist ik op dat moment al dat ik op een moment zelf achter het stuur zou mogen stappen. En dat op – naar mijn idee – de mooiste wegen ter wereld, dwars door de Schotse hooglanden. Ik was er voor een reportage met de miljoenste 911, maar Porsche had gezorgd voor een bijzonder goed gezelschap voor die auto. Een reis die ik niet snel zal vergeten…

Dit is de bijbehorende video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.