Autovisie
Autovisie Nieuws 21 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Sergio Marchionne: ‘Ferrari bluft niet en stapt mogelijk uit F1’

Ferrari bluft niet, aldus directeur Sergio Marchionne. Het dreigement om in 2020/2021 uit de Formule 1 te stappen, moet volgens hem uiterst serieus genomen worden.

ferrari
Sergio Marchionne (links)

Waarom zou Ferrari willen stoppen met de Formule 1? Omdat de fabrikant het niet eens is met de richting die de sport op gaat. Ferrari wil zich technisch en als merk kunnen blijven onderscheiden. Daarom vindt Ferrari het maar niks dat er plannen zijn om vanaf 2021 een aantal standaardonderdelen te introduceren en de motortechnologie te versimpelen.

NASCAR

De nieuwe regels passen niet bij de Formule 1, vindt Marchionne. “Als ze blijven doorgaan met hun pogingen om de Formule 1 te veranderen in NASCAR, waarin alle auto’s hetzelfde zijn, dan volgt er mogelijk een scheiding. Als ze besluiten om ons allemaal hetzelfde te maken, dan zijn wij binnen drie seconden weg, ook al is dat niet wat wij willen.”

Spelen met vuur

“Wij bluffen niet”, voegde Marchionne daaraan toe. “Mensen die dat denken, spelen met vuur.” Hij zei wel dat het sluiten van een compromis de hoogste prioriteit heeft. Marchionne wil dat Ferrari in de Formule 1 blijft, maar hij denkt wel al aan een mogelijk alternatief kampioenschap. “Het zou kunnen dat we vanaf 2021 [zoiets] opzetten, maar ik herhaal, dat is niet ons doel.”

Ross Brawn

Marchionne kon het daarbij niet laten om even een steek uit te delen aan Ross Brawn, die sinds begin dit jaar Managing Director of Motorsports is in de Formule 1. “Wat me echt enorm irriteert is dat een ervaren man als Ross Brawn op zoek gaat naar nieuwe wegen die compleet tegen het DNA van de Formule 1 in gaan.”

Meer spektakel

Overigens is Ferrari niet de enige met kritiek op de voorgestelde regelveranderingen per 2012. Ook Mercedes-Benz en Renault hebben hun onvrede al laten blijken. Volgens Marchionne moet er meer spektakel komen in de Formule 1. “Je zou meer aan het showelement moeten werken, misschien met een betere selectie aan circuits en meer DRS, waardoor er meer onzekerheid en onvoorspelbaarheid komt en meer ingehaald wordt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.