Remco Slump
Remco Slump Nieuws 2 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Oh, oh, er is wéér gelazer bij de softwaredivisie van Volkswagen

Volkswagen en software is geen gelukkige combinatie. De nieuwe software-architectuur voor de Audi Q6 E-Tron en Porsche Macan EV wordt voor de zoveelste keer uitgesteld. Ook vallen er ontslagen.

Het probleem ligt bij de softwaredivisie van Volkswagen, Cariad. Het bedrijfsonderdeel is nog maar drie jaar oud, maar heeft al een roerige geschiedenis achter de rug.

Topman Volkswagen-divisie

In mei werd de topman van Cariad, Dirk Hilgenberg, naar huis gestuurd en vervangen door Peter Bosch, die eerder bij Bentley verantwoordelijk was voor de productie.

Audi Q6 en Porsche Macan

Cariad werkt aan een softwareplatform voor de Audi Q6 E-Tron en Porsche Macan EV. Oorspronkelijk zou het in 2022 klaar zijn, toen werd het uitgesteld naar eind 2023 en nu komt het waarschijnlijk pas in 2025 op de markt.

Waarom deze Volkswagen-topman een taart naar zijn hoofd kreeg

De Q6 E-Tron en Macan EV hadden eigenlijk al eerder geïntroduceerd moeten worden, maar werden met meer dan een jaar uitgesteld vanwege de problemen bij Cariad.

Ontslagen bij Volkswagen

En nu gaan er dus ontslagen vallen bij de softwaredivisie: tweeduizend banen gaan verloren. Of dat effect heeft op de releasedatum van de Macan EV is niet bekend. Hij staat vooralsnog voor begin 2024 op de agenda.

Porsche gaat voor Google

Eerder deze week kondigde Porsche aan niet langer te wachten op de nieuwe software van Cariad. Het merk gaat Google-techniek gebruiken, Android Automotive.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.