Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Opvolger Ford Mondeo nog niet in beeld

Ford trok onlangs het doek van de Evos, een auto die door velen werd gezien als de opvolger van de Mondeo. Maar dat lijkt toch niet waar te zijn.

Dat Ford de stekker uit de Mondeo trekt, is geen nieuws meer. Nadat de autobouwer eerder al het einde van de middenklasser aankondigde in de Verenigde Staten, liet het merk ook in Europa weten te stoppen met de D-segmenter. Over een jaar staakt Ford de productie van de grote middenklasser. Het betekent echter niet dat de fabrikant ook stopt met het bouwen en verkopen van auto’s in dat segment.

Ford geeft geen vervolg aan de Mondeo, einde aangekondigd

Op de Shanghai Auto Show liet Ford deze week de Evos zien, een grote crossover voor dat D-segment. De autobouwer liet weten de auto in China te gaan voeren, maar al snel doken de geruchten op. Het zou hier gaan om de opvolger van de Mondeo, en dus zou de Evos op termijn ook naar ons continent komen.

Geen plannen

Dat lijkt toch niet te gaan gebeuren. Ford geeft namelijk zelf al aan dat de auto enkel in China wordt aangeboden. Dat doet het niet via officiële kanalen, maar Mike Levine, de Amerikaanse PR-man van de autoproductentm laat via Twitter weten dat de Evos ‘alleen voor Chinese klanten is bestemd’. Er zijn volgens hem geen plannen om de Evos elders aan te bieden.

福特于上海车展全球首发全新高端中大型SUV福特EVOS

En dus is het nog even gissen met wat voor voertuig Ford wél in het D-segment komt. Mogelijk betreedt het dat segment volgend jaar met een nieuw elektromodel. De autobouwer werkt daarvoor namelijk samen met Volkswagen, dat het MEB-platform levert voor Fords volgende elektrische auto. In 2019 vernam Autovisie dat Ford van plan is om een elektrisch performance-model te bouwen, in de geest van bijvoorbeeld de Focus RS. Andere media berichtten echter over een hoekig SUV-model dat in de buurt van de kraamkamers van Ford werd gespot.

‘Opvolger’ Ford Focus RS vol-elektrisch

Galaxy en S-Max

Duidelijk is in ieder geval dat Ford actief blijft in het D-segment. Sowieso gaat het merk onveranderd door met de bouw van de Galaxy en S-Max, die op de Mondeo-basis in Spanje van de band rollen. De opvolger van de Mondeo zal met een nieuwe naam op de markt verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.