Remzi Sen
Remzi Sen Nieuws 6 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Nissan X-Trail zuiniger dan traditionele hybrides

In een video die Nissan op YouTube vandaag publiceerde zien je de nieuwe X-trail in zijn natuurlijke habitat. De vierwielaangedreven familieauto rijdt in de video met gemak over onverharde wegen in de wildernis.

De familie die ermee onderweg is, hoeft niet in te leveren op luxe. De nieuwe X-trail is uitgerust met een hoop moderne snufjes en gadgets, al hoef je geen baanbrekende technologie te verwachten. Zo komt Nissan met een head-up display.

De nieuwe motor van de Nissan X-Trail

Naast het nieuwe head-up display word je bediend door nog twee schermen aan boord, een digitaal klokkenpaneel achter je stuur en een centraal infotainmentdisplay. Achterin kunnen mensen zelf bepalen hoe warm of koud ze het willen hebben tijdens de avontuurlijke familie-uitjes. De X-Trail heeft namelijk een aparte climate control voor de passagiers. Daarbij hoeven lege telefoons niet langer de plaaggeest van een lange autorit te zijn. Achterin vind je zowel een USB-A als een USB-C ingang. Voorin kan je ook draadloos opladen.

Niet alleen de gadgets aan boord van de X-Trail zijn vernieuwd, maar ook de manier van rijden is anders. Doordat Nissan ervoor heeft gekozen om de X-trail te elektrificeren, beleef je de auto net als een volledig elektrische auto zegt Nissan. Toch ligt er een 1.5 benzinemotor onder de kap.

Nieuwe head-up display (Afbeelding: Nissan)

De verbrandingsmotor zorgt ervoor dat de batterij altijd opgeladen is. De X-Trail kan geleverd worden met 211 pk en 330 Nm aan koppel. Deze motorconfiguratie zorgt ervoor dat de Nissan X-Trail in zeven seconde van 0 naar 100 km/h accelereert en een topsnelheid van 180 km/h kan bereiken.

Zuinig in de stad

Ondanks dat X-Trail een echte terreinwagen is, erkent Nissan dat hun klanten het meeste door stedelijk gebied rijden. Daar spelen ze dan ook slim op in. Volgens Nissan rijdt de X-Trail in de stad zuiniger dan traditionele hybrides. De erg ruime auto verbruikt volgens Nissan gemiddeld niet meer dan 6,5 liter per 100 km. Wanneer je in de stad rijdt, kan je met één pedaal accelereren en afremmen, zo maakt de Japanse bolide door de stad rijden toch een stuk comfortabeler.

(Afbeelding: Nissan)

Waar Nissan zelf ook erg trots op is, is het feit dat de nieuwe X-Trail de enige geëlektrificeerde SUV is met zeven zitplaatsen. Het is dus een echte gezinswagen – of hoe Nissan de X-trail zelf graag noemt: ‘een Avontuurlijke gezinsauto.’

Vierde generatie

Van de vorige 4 generaties van X-trails zijn er wereldwijd al ruim zeven miljoen verkocht. Dit maakt het één van de populairste familie SUV’s op de markt, de formule is dus al bewezen. Vanaf begin november 2022 worden de eerste exemplaren in Nederlandse de showroom verwacht.

(Afbeelding: Nissan)

Nissan X-Trail laat tot zomer 2022 op zich wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.