Remzi Sen
Remzi Sen Nieuws 6 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

75-jarige Barry rijdt 350 km/h+ met zijn getunede Nissan GT-R

De Nissan GT-R is van zichzelf al een erg rappe auto. Maar voor de 75-jarige autoliefhebber Barry was de standaard top snelheid van 315 km/h van zijn Japanse racemonster uit 2012 nog steeds niet snel genoeg.

Hij besloot de motor van zijn Nissan te laten upgraden. Niet alleen met een simpele chiptune, nee Barry’s GT-R heeft betere zuigers, grotere turbo’s en een brandstofregelaar die ervoor zorgt dat de motor een brandstofmengsel gevoed krijgt die voor 50 procent uit ethanol bestaat. Dit alles zorgt ervoor dat de tien jaar oude GT-R pas redlined op 8000 toeren per minuut en 1217 pk verdeelt over de vier wielen.

Een echte passie voor auto’s en snelheid

Barry is dus duidelijk erg serieus over zijn passie voor auto’s. Dit begon voor hem toen een Porsche 911 langs hem raasde in zijn jonge jaren vertelt hij aan CarThrottle. Deze 911 wakkerde een vlam bij Barry aan.

Negen jaar geleden besloot hij zelf een echte sportauto te kopen, en wat voor één. Een rondje in de Nissan GTR werd net als het zetten van een lekker kopje thee dagelijkse koek voor de 75-jarige Brit.

Geen bingokaarten voor Barry, maar een Nissan GT-R

Waar de meeste 75-jarige dromen van een volle bingokaart, droomde Barry over het bereiken van de magische snelheid 200 mp/h (322 km/h). Voor zijn reeds opgevoerde GT-R was dit geen enkel probleem. Het enige wat Barry nodig had was een lang, recht stuk asfalt waar hij deze snelheid veilig en legaal kon halen. Natuurlijk kom je dan snel uit bij een landingsbaan, en daarop zou Barry ook daadwerkelijk zijn Nissan GTR de nieuwe topsnelheid laten bereiken.

Barry tikt met zijn Nissan GT-R zonder moeite 351 km/h aan

Barry heeft 5 km aan asfalt tot zijn beschikking, en daar gaat Barry vol gas van start. Hij trapt de Nissan GTR flink op z’n staart en in zijn YouTube video zie je dat hij zonder veel moeite zelfs 351 km/h aantikt. “Dit is iets wat eindelijk van mijn bucketlist af kan”, sluit Barry mee af.

Deze Paul Walker Nissan Skyline R34 kan van jou zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.