Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 30 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Mitsubishi blaast legendarische rallynaam nieuw leven in’

Mitsubishi kent in Europa zware jaren, maar buiten ons continent heeft het net een kersverse Outlander gepresenteerd. Daar kan binnenkort wel eens een bijzondere versie van komen.

Volgens een Japans medium werkt Mitsubishi binnenskamers namelijk aan een heuse Evolution-variant. Juist, de naam die het ook op de geliefde, legendarische en fenomenale Lancers van weleer plakte. Nu dus niet op een sedan of hatchback, maar op een grote SUV.

Peters Proefrit #41: Mitsubishi Lancer Evolution VI RS2 (2000)

Misschien in 2022

Althans, dat is wat BestCarWeb schrijft. Volgens het medium was Mitsubishi al van plan om een ‘snelle en sportieve’ versie van de Outlander op de Tokyo Motor Show te presenteren, maar dat evenement ging door de coronacrisis niet door. De website meldt dat we de auto in 2022 wél kunnen verwachten. Die zou dus de legendarische Evolution-naam dragen.

De nieuwe Outlander, die (nog) niet naar Europa komt.

Wat er onderhuids precies gebeurt, is onduidelijk. Mocht Mitsubishi echt een Evolution-versie van de Outlander laten zien, dan is het nog maar de vraag of het om een productiemodel gaat. Is dat wél het geval, dan is de kans bovendien erg klein dat die Outlander Evolution echt mee gaat doen in het segment van krachtige crossovers en SUV’s. Verwacht in ieder geval een dikke bodykit en enkele interieuraanpassingen aan de stekker-SUV.

Ralliart

De onthulling van de Outlander Evolution moet een onderdeel zijn van de nieuwe Ralliart-strategie van de fabrikant. Ralliart is de motorsportdivisie van de Japanners en was in het verleden dus al verantwoordelijk voor onder andere de legendarische die successen boekte in de rallywereld. Verschijnt de sportieve Outlander echt, dan is het zeker niet de eerste keer dat Ralliart zich bezighoudt met een SUV. Zo won het bijvoorbeeld eerder al meermaals de Dakar Rally met de Pajero, tussen 2004 en 2006. In 2010 stopte Mitsubishi met de afdeling, maar het is sinds dit jaar nieuw leven ingeblazen.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Ondanks het feit dat de vorige Outlander als PHEV mateloos populair in ons land was, komt de nieuwe generatie niet naar ons continent. Het model valt buiten de Europese strategie van de fabrikant, die een paar maanden geleden nieuw leven in is geblazen. Centraal in het programma staat nu de Eclipse Cross PHEV, terwijl de Outlander, ASX en Space Star langzaam van het toneel verdwijnen. In de komende jaren krijgt Mitsubishi wel drie modellen van Renault, waar het een eigen saus overheen mag gooien. Een nieuwe Outlander komt er volgens huidige plannen niet, maar onlangs liet de Nederlandse importeur wel aan Autovisie weten alsnog te hopen op de komst van die auto.

Mitsubishi hoopt toch nog op komst nieuwe Outlander naar Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.