Autovisie
Autovisie Video 30 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe krijg je dit verzonnen? De Bussink GT R Speedlegend 

Slechts vijf zien er het levenslicht, waarvan er drie in Europa blijven. Eén is er voor de Benelux en dat exemplaar werd vandaag in Nederland afgeleverd. We hebben het over de Bussink GT R Speedlegend. Over wat?

De Bussink GT R Speedlegend. Het is het eerste model uit de creatieve geest van de Nederlandse rasondernemer Ron Bussink, gebaseerd op de open variant van de GT R van Mercedes-AMG. Speedlegend staat nu op slechts vijf exemplaren zonder dak of voorruit, maar de aanduiding zal op meer modellen verschijnen. Waar je aan moet denken, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in aflevering 248 van Sjoerds Weetjes.

Mercedes-AMG GT R Pro (2019) – Test – Autovisie TV

GT-R Pro is Mercedes-AMG’s versie van de 911 GT3 RS – Sjoerds Weetjes #172

Cadeau

Hij sprak met Ron Bussink, die speciaal voor de aflevering van de Bussink GT R Speedlegend naar Nederland was gekomen, en laat je het bijzondere karakter van deze excentrieke GT R Speedlegend zien. Sjoerd legt je uit welke bedrijf de open tweezitter bouwt, wat de GT R als primeur heeft en wat je bij de Speedlegend als koper cadeau krijgt. Hij vertelt hoe de verschillende versies zich zullen onderscheiden en wanneer we de tweede GT R Speedlegend zullen zien.

Exclusiever dan het origineel

De in de video gepresenteerde Bussink GT R Speedlegend is de eerste in de wereld. Het is tevens de allereerste die aan een klant is afgeleverd. Voor de bouw diende de klant wel zijn tot 750 stuks gelimiteerde Mercedes-AMG GT R Roadster in te leveren, die daarna werd ontdaan van onder andere zijn softtop. De bouw van de Speedlegend betekent dus dat er van de gelimiteerde GT R Roadster nog slechts 745 originele exemplaren bestaan. Maar met een oplage van 5 is de GT R Speedlegend natuurlijk een stuk exclusiever.

Sjoerds Weetjes

Bekijk de video op autovisie.nl of op Youtube.com/Autovisie, Sjoerds Weetjes 248. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.