Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 31 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

VIDEO: Lamborghini Huracan STO: een echte racer?

De Lamborghini Huracán STO is de duurste Huracán ooit gemaakt. Het nieuwe topmodel is volgens zijn makers een straatlegale raceauto door 640 pk, achterwielaandrijving en heel veel neerwaartse druk. Of is de 384.476 euro kostende STO de zoveelste bontgekleurde Lambo? Autovisie reed hem als enige Nederlandse medium op Italiaanse bodem.

De Lamborghini Huracán STO heeft spectaculaire details uit de racerij. Zoals de nieuwe neuspartij waarin de spatborden en voorklep één geheel van carbon vormen. Lamborghini noemt het cofango. Het prachtige geheel is naar voren te scharnieren net als op de Miura en de Sesto Elemento om de show te stelen op een car meeting. Of om nonchalant je helm uit de daarvoor bedoelde uitsparing in de neus te pakken. Verder een grotere splitter, luchthapper op het dak, een shark fin daarachter en een handmatig verstelbare achtervleugel. Het resultaat? Liefst 420 kg downforce bij 280 km/h en dat is 53% meer dan de Huracán Performante!

Rolkooi

De Lamborghini Huracán STO weegt 1339 kg en daarmee slaat de weegschaal 43 kg minder ver uit dan bij de Performante. Dat komt niet alleen op conto van de ontbrekende aandrijving op de vooras, maar ook door 20-inch wielen van magnesium, een 20% lichtere voorruit en het intensieve gebruik van lichtgewicht materialen. Ook in het interieur, want de deurpanelen zijn van carbon en delen van de vloeraankleding ook. Optioneel zijn er lichtgewicht racekuipen met alcantara bekleding en vierpuntsgordels. Met een lusje om het portier te openen en desgewenst een rolkooi om de racebeleving compleet te maken.

Scherper

De horens van de Lamborghini Huracán STO zijn ook op andere vlakken aangescherpt. Betere remmen, een stuurhuis met een vaste overbrenging, stijvere rubbers in de ophanging, een strakker onderstel en nieuwe rijstanden voor de optimale racesensaties. Met een jankende 5,2-liter V10 die 640 pk op de achterwielen afvuurt. Spektakel gegarandeerd zo blijkt uit onze video op Autodromo Vallelunga Piero Taruffi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.