Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Toch naar het museum? Bezoek deze automusea vanaf je bank!

Ook musea zijn gesloten tijdens deze coronacrisis, maar daar bedenken verschillende organisaties een oplossing voor. Deze automusea kun je nu gewoon vanaf je bankstel bezoeken!

De meest fraaie automusea ter wereld moeten momenteel hun deuren sluiten wegens de coronacrisis. En hoewel die reden natuurlijk verschrikkelijk is, heeft dat ook een positieve kant. Want veel automusea bieden nu de mogelijkheid om een virtueel kijkje te nemen in hun bijzondere collecties. We zetten er een aantal op een rijtje.

Mulliner Automotive Museum

Het Mulliner Automotive Museum staat in Oxnard, Californië. Het jonge museum heeft een werkelijk waanzinnige collectie waarin de Franse cultuur en automotive design centraal staat. Voor de Nederlander (of Europeaan) is het echter niet een collectie die je makkelijk bezoekt. Vandaar dat de live streams van het museum heel erg gaaf zijn. Elke dinsdagochtend om 10:00 uur lokale tijd (19:00 Nederlandse tijd) zendt het museum een Live Tour uit op Instagram. Die video’s kun je naderhand ook bekijken via de stories van het kanaal. Als kijker kun je tijdens de tour ook nog eens vragen stellen aan specialisten van het museum. Spoiler: heel veel klassieke Bugatti’s!

Google Street View

Ook Google helpt de autoliefhebber in deze tijd, door het uitbreiden van zijn Street View-functie in verschillende autocollecties en -musea. Zo kun je nu rondkijken in bijvoorbeeld het Lamborghini Museum in Sant’Agata de Bolognese. De beelden zijn zo goed, dat je zelfs de informatiebordjes naast de Urus Concept en Sesto Elemento kunt lezen. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog eens virtueel plaatsnemen in auto’s als de Miura en 350 GT! Op dezelfde manier kun je rondkijken in het legendarische en prachtige Ferrari-museum in Maranello.

Heb je meer zin om de geschiedenis van de Chevrolet Corvette te ontdekken? Goed nieuws, want ook dat museum kun je via Google Street View ontdekken. Ook het Toyota– en Lane Museum kun je op deze manier bezoeken. Mercedes-Benz biedt een heel uitgebreid virtueel museumprogramma aan op zijn eigen website, waaronder Youtube- en Instagramtours. Een absolute must see!

Petersen Automotive Museum

Het Petersen Automotive Museum in Los Angeles is een heel grote naam binnen de autowereld. Om mensen in deze tijd te vermaken, biedt het digitale tours aan van The Vault. Dat is een beveiligde ondergrondse garage met meer dan 250 zeer exclusieve auto’s. Er staat een video op de website, maar het museum organiseert ook exclusieve tours. Daarvoor dien je je op dezelfde website in te schrijven en een kleine bijdrage te geven.

Mazda Museum

Natuurlijk kun je op onze kanalen ook terecht voor een aantal exclusieve kijkjes in bijzondere collecties. Ga naar ons YouTube-kanaal en bekijk de Autospot-afspeellijst. Recent liepen we overigens ook nog door het Mazda Museum, waar Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen onderstaande video opnam. Kijk en geniet!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.