Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 9 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Brexit voor Mitsubishi: bijzondere en historische modellen onder de hamer

Omdat Mitsubishi afscheid neemt van het Verenigd Koninkrijk, kunnen liefhebbers een aantal bijzondere, historische modellen van het merk bemachtigen. De Britse tak doet namelijk alle modellen uit de ‘Heritage Collection’ van de hand.

Het lijkt erop dat Mitsubishi Motors het Europese vasteland toch niet de rug toekeert. Wel staat vast dat het merk definitief uit het Verenigd Koninkrijk vertrekt. Dat is allerminst een reden voor feest, maar het schept een unieke kans voor liefhebbers van het kwaliteitsmerk.

Mitsubishi krijgt twee gefacelifte Renaults in Europees gamma

Right hand drive

De Mitsubishi-importeur in het VK veilt namelijk de complete eigen collectie historische voertuigen. Iedereen die het merk een warm hart toedraagt, en zich niet laat afschrikken door right hand drive, kan meebieden op 14 zeer uiteenlopende modellen.

In de categorie zeldzame klassiekers vallen auto’s zoals een door Mitsubishi onder licentie gebouwde Jeep CJ-3B uit 1983, een Colt Lancer uit 1974 en een Colt Galant uit hetzelfde jaar. Fans van youngtimers, sportauto’s en rallykanonnen kunnen bieden op een Starion Turbo uit 1988, een 3000 GT uit 1992 en een aantal Lancer Evo’s, waaronder een Evo VI Tommi Mäkinen Edition uit 2001 met een originele handtekening van zijn naamgever. 

Vauxhall

Overigens is Mitsubishi niet het enige merk dat modellen uit de eigen collectie van de hand doet. Vauxhall doet namelijk hetzelfde. Ook dat merk maakt zich op voor een (binnenlandse) verhuizing, en om ruimte te creëren, veilt het een aantal voertuigen via Manor Park Classics. Het gaat om negen voertuigen, waaronder een R-type 20/60 uit 1929, de eerste auto die onder de vlag van General Motors werd gebouwd. Fraai is ook een aantal youngtimers dat wordt afgehamerd, waaronder een Tigra met slechts 32.000 mijlen op de teller en een perfecte Omega V6 in luxe Elite-uitvoering.

Door de coronapandemie vinden deze veilingen niet fysiek plaats, maar online. Het positieve daarvan is dat iedereen van over de hele wereld kan meebieden op de unieke items. Dat kan via www.autoauction.co.uk (Mitsubishi, t/m 31 april) en de website van Manor Park Classics (Vauxhall, veiling start op 27 april). 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.