Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 30 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Volgende elektrolimousine van Mercedes-Benz staat al voor de deur

Na de EQS heeft Mercedes-Benz al een nieuw elektromodel in de kraamkamers staan. Het betreft de EQE, die op de IAA van München wordt getoond.

Mercedes-Benz komt binnenkort met een enorm elektrisch offensief. Op de autobeurs in München aankomende september laat het namelijk maar liefst acht nieuwe modellen zien, waarvan er vijf volledig elektrisch zijn.

One bow

De EQE is er daar een van. En dat is, zoals de naam al verraadt, een volledig elektrische E-Klasse. Het wordt de tweede volledig elektrische sedan van het merk, daar het onlangs de EQS aan de wereld toonde. Volgens Mercedes laat de EQE zien ‘hoe sportief en tegelijkertijd comfortabel een elektrische businesslimousine kan zijn’. Net als de EQS is deze elektro-E vormgegeven volgens het ‘one bow’-principe: één lijn die vanaf de neus onafgebroken is doorgetrokken naar de achterzijde van de auto, voor een optimale stroomlijn.

Mercedes-AMG EQE

Mercedes geeft alvast een voorproefje van de EQE. Op de bovenstaande foto is duidelijk de hierboven genoemde designtaal te zien, met een lijn die licht wordt onderbroken op de achterzijde van de voorklep. Ook valt de brede heuppartij op, alsmede de led-strip die de achterlichten met elkaar verbindt. Het interieur heeft op het eerste oog dezelfde indeling als die van de EQS, met een groot scherm dat in één paneel is geïntegreerd, dat van A-stijl naar A-stijl loopt. In de EQS heet dat het hyperscreen, met in totaal drie schermen die samen 1,41 meter breed zijn. Op de hier getoonde afbeelding zien we slechts werkende schermen achter het stuur en in het midden van het dashboard, maar het lijkt alsof er ook een scherm in het paneel voor de passagier zit.

Review Mercedes-Benz EQS: de beste elektrische auto ter wereld?

EQE als AMG

Groot nieuws zien we ook uit de AMG-hoek, want na de EQS zal ook deze EQE de AMG-behandeling krijgen. Overigens geen verrassing, omdat de specialisten uit Affalterbach al aankondigden volledig elektrisch te gaan.  Volgens de autobouwer laat het met deze EQE zien hoe een volledig elektrische aandrijflijn gecombineerd kan worden met typische AMG-kenmerken. Het spreekt daarom ook van ‘een emotionele rij-ervaring’.

Mercedes-Benz EQS komt er ook als AMG-uitvoering

Mercedes-Benz toont de volledig nieuwe EQE dus op de IAA van München, die op de avond van 5 september van start gaat. Naar verwachting laat de autobouwer dan ook weten wanneer we het nieuwe model kunnen verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.