Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 6 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz EQS komt er ook als AMG-uitvoering

Mercedes-Benz is op dit moment druk bezig met de ontwikkeling van zijn elektrische luxesedan: de EQS. Van die auto verschijnt later ook een AMG-variant.

De liefhebber van AMG heeft het momenteel zwaar te verduren. Zo zei Tobias Moers, de topman van AMG, vorig jaar al dat enkel achterwielaandrijving snel gaat verdwijnen. Later meldde de firma dat het zijn motoren ook een stuk stiller gaat maken, en dat het ook gaat overstappen om volledig elektrische aandrijflijnen.

EQS

Dat gaat hoogstwaarschijnlijk gebeuren wanneer de Mercedes-Benz EQS ten tonele verschijnt. Dat meldt het Britse Autocar op basis van doorgaans welingelichte bronnen. De AMG-variant van die auto moet dezelfde prestaties leveren als de bestaande S63, die wordt geleverd met een vierliter twinturbo V8. Dat zou betekenen dat de Mercedes-AMG EQS minstens 600 pk en 900 Nm koppel levert. Waarschijnlijk komt die uiteindelijke aandrijflijn ook in andere elektrische AMG’s beschikbaar, net als de aanduiding ’63’ dat nu al voor een aantal varianten verklapt.

Daarmee gaat Mercedes-Benz zich ook mengen tussen de autofabrikanten die met zeer potente elektrische aandrijflijnen komen. Tesla is bijvoorbeeld al bezig met de ontwikkeling van een aandrijflijn met drie motoren. Naar verwachting leveren die samen ruim 800 pk.

Volkswagen

Ook Volkswagen speelt het spelletje mee en ontwikkelt sportieve varianten van zijn aankomende EV’s. Zo spraken de Duitsers eerder al van een GTI- en R-variant van de ID.3, en kondigde het recent (onofficieel) de ID.4 GTX aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Autocar

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.