Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 1 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zal de nieuwe Mercedes-Benz E 63 AMG er zo uitzien?

Enkele dagen geleden onthulde Mercedes de nieuwe E-klasse, waardoor liefhebbers van het merk alweer druk fantaseren over een eventueel nieuwe Mercedes-Benz E 63 AMG.

De Mercedes E-klasse is nu voorzien van een front dat we ook op de EQ-modellen zien. Dat betekent onder meer dat de grille van de nieuwe E-klasse nu zwart omlijst is. Alles over de nieuwe Mercedes lees je hier.

‘Nieuwe Mercedes-Benz E 63 AMG’

Jij zult dit artikel met name lezen omdat je benieuwd bent naar de ‘nieuwe Mercedes-Benz E 63 AMG’. Helaas zal het definitieve design van de Duitse zakensedan nog wel even op zich laten wachten. Gelukkig is een creatieveling van Russische autosite Kolesa in de weer geweest met het ontwerp van de nieuwe E-klasse.

Mercedes-Benz E 63 AMG
(Afbeelding: Kolesa.ru)

De achterkant van de nieuwe Mercedes-Benz E-klasse is aangepakt door redesigner Nikita Chuiko. Daarbij is de kofferbak versierd met een ducktailspoilertje, een diffuser en de vier uitlaatpijpen die we van andere AMG’s kennen.

AMG-wielen

Op het zijscherm van de ‘Mercedes-Benz E 63 AMG’ is zowel een agressief ogend luchtroostertje als een set flinke AMG-wielen te vinden. De zwart omlijste grille aan de voorkant is nu voorzien van zilveren spijlen en de voorbumper is een tik stoerder getekend. Het geheel is vrij subtiel gedaan. Wellicht dat het design waar de Duitsers uiteindelijk zelf mee komen hier niet ver vanaf zal staan.

Mercedes-Benz E 63 AMG
(Afbeelding: Kolesa.ru)

Onder de kap van de nieuwe Mercedes-Benz E 63 AMG zal overigens geen V8 meer te vinden zijn. Ook de potente viercilinder uit de C63 AMG zal geen plaatsnemen in de E 63 AMG. Autocar wist een poos geleden namelijk te melden dat de supersedan zal worden aangedreven door een zes-in-lijn.

Meer dan 700 pk en 1.000 Nm

Het gaat om de bekende M256-motor van Mercedes, waar het merk ook nog een ruim 200 pk sterke elektromotor aan koppelt. Met de 4,8 kWh-accu (netto) zal je overigens niet versteld staan van de volledig elektrische range. Wie echt wil knallen – en dat wil je in een Mercedes E 63 AMG – maakt liever gebruik van zowel de elektromotor als de verbrandingsmotor. Het gecombineerd vermogen zou boven de 700 pk en 1.000 Nm koppel uitkomen.

Deze occasion wil je: Kia Stinger V6, de Koreaanse American Dream

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.