Autovisie
Autovisie Nieuws 11 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Lincoln Navigator plaagt laatste keer

Op de vooravond van de New York International Auto Show (NYIAS) laat de nieuwe Lincoln Navigator nog een keer van zich zien. Een stukje dan, want de onthulling van de grote SUV vindt morgen pas plaats.

Lincoln Navigator  - Autovisie

Neus

Op de afbeelding zijn een paar details van de nieuwe Lincoln Navigator te zien. Het verlichte logo valt vooral op, maar is iets dat Lincoln al vaker heeft toegepast. Maak je de afbeelding echter wat lichter, dan kun je al meer details zien. In hoofdlijnen lijkt de neus op de Lincoln Navigator Concept, die vorig jaar op de autoshow in New York werd voorgesteld. Toch zijn er verschillen: de bumper heeft een andere lijn gekregen en is nu minder rechttoe rechtaan.

Treeplanken

Waar je niet op hoeft te rekenen zijn de drie treeplanken van de Lincoln Navigator Concept. Ook de extreem grote vleugeldeuren zullen het productiestadium niet halen. Waar je wel op kunt rekenen zijn de zes zitplaatsen en het moderne interieur. Lincoln wil namelijk serieus gaan concurreren met de Cadillac Escalade en hoopt die auto af te troeven op het gebied van luxe. Waar de Escalade alleen met een achtcilinder leverbaar is, zal de Lincoln ook te krijgen zijn met een 3,5 liter V6. Die motor zit nu onder meer in de Ford F-150 en zal voor de Navigator nog sterker worden. De V6 moet meer dan 400 pk en 650 Nm produceren en is gekoppeld aan een tientrapsautomaat. Morgen hebben we alle details.

Lincoln Navigator Concept

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.