Autovisie
Autovisie Nieuws 10 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Autonome techniek PSA debuteert in DS 7 Crossback

Als eerste model van PSA zal de DS 7 Crossback gaan beschikken over enkele autonome functies. De SUV moet zelfstandig kunnen inparkeren en ook zelfstandig in zijn rijbaan kunnen blijven en afstand bewaren. Dat meldt Automotive News vandaag.

Level 2

PSA heeft de autonoom rijden-boot tot nu toe een beetje afgehouden. Met de DS 7 Crossback willen de Fransen de eerste stap richting autonome auto’s gaan zetten. Waar veel Level 3-functionaliteiten (eyes off rijden) nu al legaal zijn, wil PSA zich in eerste instantie concentreren op Level 2-functionaliteiten (hands off). De DS 7 Crossback moet zelfstandig in zijn baan kunnen blijven. Daarnaast moet hij ook veilig een voorligger kunnen volgen. In principe is het geavanceerdere vorm van adaptieve cruise control en een rijbaanassistent. Het systeem kan ook de plaats op de rijbaan bepalen en heeft ook in de gaten waar andere auto’s zich op de weg bevinden.

Andere modellen

De techniek debuteert weliswaar in de DS 7 Crossback, snel erna moet hij ook beschikbaar worden voor andere modellen. Nu levert PSA alleen Level 1-systemen. Die systemen (adaptieve cruise control, een rijbaanassistent en een noodremassistent) zijn nu leverbaar op de Peugeot 208, 308, 2008, 3008 en 5008. Ook de Citroën C3 en C4 Picasso zijn ermee uit te rusten. Voor de volgende stappen, Level 3 en Level 4 is PSA al wel begonnen met testen. Reken echter niet op een Level 3-auto voor 2020.

DS 7 Crossback - Autovisie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.