Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 14 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Komt Lincoln opnieuw met ‘suicide doors’?

We moeten de Instagram-pagina van Lincoln in de gaten houden, aldus het Amerikaanse merk. Want er komt mogelijk weer een model aan met zogenoemde ‘suicide doors’.

Op Facebook plaatste Lincoln de bovenstaande afbeelding. Het zijn de deurgrepen van een Continental uit de jaren zestig. Die had portieren die – net als bij de Rolls-Royce Phantom nu – in tegenovergestelde richting openden. “Throwback Thursday”, schrijft Lincoln bij de foto. “Of toch niet?” Mogelijk introduceert het merk een conceptmodel op de autoshow van Detroit in januari. Lincoln meldde begin dit jaar dat de huidige Continental ‘suicide doors’ gaat krijgen, dus dat zou het ook kunnen zijn.

Sedans en SUV’s

Lincoln is bezig met een soort modellenoffensief. De nieuwe Continental, Aviator en Navigator zijn mooie, goed ontvangen auto’s. Met die eerste wil het echter niet zo vlotten wat verkopen betreft. Ford – het moederbedrijf van Lincoln – heeft al aangekondigd met sedans te willen stoppen. Op de Amerikaanse markt – en ook op de Europese trouwens – is veel meer vraag naar cross-overs en SUV’s, dus wil de fabrikant zich vooral daarop gaan richten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.