Autovisie
Autovisie Nieuws 11 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: felblauwe Porsche 918 Spyder

Van de 918 gebouwde exemplaren van de Porsche 918 Spyder verliet slechts één de fabriek in het felblauwe Arrow Blue. Die auto wordt binnenkort geveild door veilinghuis RM Sotheby’s.

Porsche 918 Spyder - RM Sothebys - Autovisie.nl

Arrow Blue

Wit, zwart, maar vooral grijs. De meeste exemplaren van de Porsche 918 Spyder die je tegen zult komen hebben geen heel wilde kleur. Dit exemplaar is een uitzondering op die regel, want de auto is gespoten in de klassieke kleur Arrow Blue. Porsche levert de kleur al sinds de jaren 70 en dit is de enige 918 die je in de felblauwe kleur zult vinden.

Engeland

Deze Porsche 918 Spyder werd in 2015 nieuw geleverd in aan zijn eerste eigenaar Engeland en sindsdien heeft de auto 11.000 kilometer gereden. De auto is uitgerust met het optionele ‘Weissach’ pakket. Dat houdt in dat hij lichtgewicht magnesium wielen heeft en dat de raamstijl, de spiegels, het dak en de achterschermen van koolstofvezel gemaakt zijn. Al met al scheelt het toch weer 45 kilogram. Door het iets lagere gewicht gaat hij net een tiende sneller naar de 100 km/h dan de standaard versie. Nu tik je 100 km/h in 2,6 tellen aan.

Veiling

Dit voorjaar heeft de auto zijn onderhoud gehad en daarbij zijn er vier nieuwe banden en nieuwe remblokken gemonteerd. Sinsdien is de auto niet meer gebruikt. Op 27 mei gaat de supercar onder de hamer bij veilinghuis RM Sotheby’s. Een richtprijs is niet opgegeven, maar reken maar dat dit exemplaar voor ruim 1,5 miljoen euro van eigenaar zal wisselen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.