Autovisie
Autovisie Video 11 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

BMW M2 CS laat weer van zich horen

Meer vermogen, nog grotere remmen en een lager gewicht. De M2 kan volgens BMW nog een stukje heter. Op de Nürburgring rijdt een goed ingepakte BMW M2 CS.

BMW M2 CS - Automotive Mike - Autovisie.nl

Facelift

Het is inmiddels alweer ruim een halfjaar geleden dat de BMW M2 CS voor het eerst warmdraaide op de bekende Nordschleife. Nu kwam autospotter Automotive Mike de auto weer tegen, zoals je in onderstaande video kunt zien. Toch is er wel het nodige veranderd aan de auto, want de neus is nu beter ingepakt, om alle lijnen nog niet prijs te geven. Ook bij de achterlichten en diffuser is de bestickering te zien. Hij wordt gebaseerd op de vernieuwde BMW 2 Serie die later dit jaar verschijnt.

BMW M2 CS

Uiteraard zijn er nog maar weinig technische gegevens van de auto bekend. Het Duitse Auto Motor und Sport meldt dat de auto de S55 3,0 liter zes-in-lijn krijgt, de motor uit de BMW M3 en M4. In de M2 CS zou het blok echter iets minder vermogen moeten leveren. Onderbedeeld is hij met de huidige 370 pk al niet, maar reken voor de BMW M2 CS op 400+ pk. Het gewicht moet iets lager worden van de M2 ClubSport en ook de ophanging moet nog sportiever worden. Net als in de normale M2 (en in de M3 en M4) kun je kiezen uit een handgeschakelde zesbak en een zeventrapsautomaat.

2018

Voorlopig hoef je nog niet naar de BMW-showroom te rennen. Reken op een introductie op de autoshow van Frankfurt in september en een verkoopstart in het begin van 2018.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VLOG: EERSTE TESTNOTITIES FAST LAP BMW M2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.