Autovisie
Autovisie Nieuws 11 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Eerste McLaren 720S rolt van de band

De productie van de McLaren 720S draait op volle toeren. In het Engelse Woking is vandaag het eerste exemplaar van de sportwagen van de band komen rollen. Het is een witte, linksgestuurde auto.

Einde tijdperk

Voor McLaren betekent de productiestart van de 720S ook het einde van een tijdperk. Het allerlaatste exemplaar van de P11-Series, de reeks sportwagens die begon met de MP4-12C en eindigde met de 675LT, is inmiddels van de band gerold. Die P11 was de terugkeer van McLaren als sportwagenfabrikant. De McLaren 720S is het eerste model van de P14-reeks, die het stokje overneemt. Ook van deze versie kun je rekenen op een extra sportieve LT-variant en een Spider, zoals McLaren de open variant noemt.

McLaren 720S

Er is meer interesse in de auto dan waar McLaren oorspronkelijk op had gerekend. Na de onthulling in Genève stromen de order letterlijk binnen. De eerste Nederlandse auto is ook al besteld: in mei zal hier de McLaren 720S de weg op gaan. In ons land kost hij 307.700 euro. Daarmee is hij duurder dan zijn directe concurrenten, maar ook sneller. Hij sprint in 2,9 seconden naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van 341 km/h. Daarmee troeft hij nét de Ferrari 488 GTB af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.