Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Kan je niet wachten op de BMW M2? Kies de AC Schnitzer M240i

Op de agenda van BMW staat de nieuwe M2. De kleine krachtpatser wordt in oktober gepresenteerd. Kan je niet wachten, dan is er de mogelijkheid om nu al de M240i kopen. Wil je het echt leuk maken, breng ‘m dan even langs AC Schnitzer.

De tuner heeft een rijke historie aan BMW’s en vergrijpt zich nu aan een nieuw model: de 2 Coupé. Hierdoor komt-ie qua vermogen in ieder geval dichter bij de aanstaande M die naar verwachting zo’n 450 pk krijgt.

Qua vermogen dicht in de buurt van BMW M2

Standaard levert de BMW M240i een vermogen van 374 pk en 500 Nm aan koppel. AC Schnitzer maakt hier 420 pk en 600 Nm koppel van. Een flinke vermogensupgrade, waar haalt de tuner die paarden vandaan?

BMW M2, AC Schnitzer M240i
(Afbeelding: AC Schnitzer)

Allereerst wordt de aansturing van de 3,0-liter zes-in-lijn (B58) aangepast. Vervolgens krijgt de BMW M240i een ander roestvrijstalen uitlaatsysteem met ‘Carbon Sport’ eindstukken – vier in totaal. Tot zover de upgrades die direct verwant zijn aan het vermogen.

Audi RS3 wordt nóg extremer: ABT RS3 R

Of door de aanpassingen de topsnelheid van 250 kilometer per uur en de sprint van 0 naar 100 kilometer per uur van 4,8 seconden veranderd zijn, laat de tuner niet weten.

AC Schnitzer M240i krijgt subtiele verfraaiingen

Naast upgrades voor meer pk’s, worden er ook cosmetisch enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo is de auto middels een andere ophangingsset verlaagd (20 tot 25 millimeter) en vullen de 19- of 20-inch wielen door 12 millimeter spacers de wielkasten beter.

(Afbeelding: AC Schnitzer)

Daarnaast krijgt de BMW M240i tal van aero-onderdelen. Te beginnen bij de gesplitste spoiler op de kofferklep, een spoiler net boven de achterruit, een lip onder de voorbumper en AC Schnitzer-logo’s die de wereld vertellen dat je niet in zomaar een BMW M240i rijdt.

(Afbeelding: AC Schnitzer)

Wil je jouw M240i laten tunen door AC Schnitzer, dan hoef je niet bang te zijn dat de garantie verloopt. De Duitse tuner geeft volledige garantie op de motor. Wil je nog iets extremers, dan zal je moeten wachten tot de introductie van de BMW M2 in oktober.

Manhart stopt nog snel 630 pk onder de kap van de BMW M2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.