Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws voor kopers BMW M2

Frank van Meel, baas bij de Motorsport-afdeling van BMW, heeft goed nieuws. De BMW M2 krijgt ook een manuele transmissie.

Dat laat hij weten tegenover het Britse Autocar. Gevraagd naar de aanwezigheid van een handgeschakelde tranmissie in de compacte coupé, antwoordt hij als volgt. “Vanuit technisch oogpunt zijn er maar weinig redenen om hem (de handbak, red.) te behouden. Hij is zwaarder, langzamer en hij zorgt voor een hoger brandstofverbruik ten opzichte van een automatische transmissie.”

Temmen van het beest

“Maar onze klanten en fanbase houden ervan. Het geeft hen een connectie waarmee ze kunnen laten zien dat ze het beest kunnen temmen. En daar gaat het op. Dat willen we behouden”, aldus de Nederlander.

De BMW M240i xDrive.

Volgens Van Meel zal ‘elke tweede auto’, oftewel de helft van de verkochte modellen, een handbak hebben. “Het maakt deel uit van de emotionele aantrekkingskracht van onze auto’s, en daarom houden we vast aan de manuele transmissie. De VS is de grootste markt en als klanten blijven zeggen dat ze de handbak willen, dan is dat geweldig.”

Motor uit de M3 en M4

Overigens is de BMW M2 nog altijd niet gepresenteerd. Dat gaat in oktober van dit jaar wel gebeuren. We weten al ongeveer wat er staat te gebeuren. De compacte tweezitter krijgt de dubbelgeblazen S58-motor. Het is de zes-in-lijn die we kennen uit de M3 en M4, alsmede de X3M. Reken op een vermogen van ruim 450 pk. In tegenstelling tot de M3 en M4 komt de BMW M2 er eerst enkel als achterwielaandrijver. Het vierwielaangedreven xDrive-systeem staat vooralsnog niet op het programma. Snellere versies volgen hoogstwaarschijnlijk later.

Ook het remsysteem van de grotere M4 vindt z’n weg naar de BMW M2. Die schuilt achter 19-inch lichtmetaal op de vooras. BMW monteert 20-inch wielen op de achteras. De bouw van het model vindt overigens plaats in Mexico. Niet in Duitsland dus, waar de genoemde M-modellen van de band rollen.

Introductie BMW M2

Het is al met al een druk jaar voor de Motorsport-afdeling. BMW M bestaat namelijk 50 jaar en dat viert het groots, met allerlei introducties. Deze week zagen we bijvoorbeeld de M3 Touring, maar binnenkort kunnen we ook de enorme XM verwachten. Daarnaast liet BMW al speciale uitvoeringen van reeds bekende modellen zien. Toch is de BMW M2 misschien wel de lekkerste auto van het jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.