Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk Mengsel: gadgets voor in het huis van een autoliefhebbers

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met items voor in het huis van een autoliefhebber.

Autoliefhebberij draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Van unieke gebruikte auto-onderdelen tot grappige gadgets. (Auto)fabrikanten maken tal van hebbedingetjes in allerlei prijscategorieën om van jouw huis een waar autopaleis te maken. 

 1. Turbolamp

De turbo werd voor het eerst op een productiemodel toegepast in 1962. De Chevrolet Corvair Monza Spyder vormde het startschot voor de turbomotoren, die inmiddels niet meer weg te denken zijn uit de auto-industrie.

Rijk Mengsel, gadgets, huis, autoliefhebbers
(Afbeelding: Boostnatics)

Boostnatics, een bedrijf dat turbo-gadgets maakt, biedt een lamp aan die gebaseerd is op een laadcompressor. De lamp is dimbaar en kan ook je telefoon een ‘boost’ geven via de 3 USB-poorten. Je hoeft zelf niet meer op zoek naar een lamp met de juiste fitting. De turbo is al voorzien van een led-lampje. 

https://boostnatics.com/products/boostnatics-turbo-lamp// ★★★// € 61,77 

2. Aston Martin Brake Phone Charger

Waar de turbolamp gebaseerd is op een echte turbo, is de Aston Martin-remklauw telefoonoplader daadwerkelijk van een gebruikte remklauw gemaakt. Dit is niet alleen gaaf om te hebben, maar betekent ook dat het onderdeel van de auto wordt gerecycled. De klauw komt van een Aston Martin DB9, Vanquish of Rapide en is volledig in nieuwstaat hersteld.

autoliefhebbers
(Afbeelding: Engine table)

De oplader wordt zowel voor iPhone als Android gemaakt. Wanneer je van telefoon wisselt, kun je het oplaadcompartiment vervangen door een nieuw exemplaar. De remklauw hoef je dus nooit weg te gooien en blijft bruikbaar. Daarbij is het een stijlvol designobject voor in het huis van een autoliefhebber.  

https://engine-table.co.uk/product/aston-martin-brake-caliper-phone-charger///★★★// € 840,– 

3. Porsche 911-soundbar

Het geluid van de Porsche-zescilinder herkennen liefhebbers uit duizenden. Op basis van de klankkast van de boxermotor, het uitlaatsysteem, maakt Porsche Design een soundbar die je bijvoorbeeld onder je televisie kunt plaatsen. De soundbar bestaat uit een surround sound-systeem van Dolby en een namaak GT3-einddemper die als subwoofer dient.

Rijk Mengsel, gadgets, huis, autoliefhebbers
(Afbeelding: Porsche Design)

In de module zit een Chromecast, waarmee je jouw favoriete muziek makkelijk kunt streamen naar de soundbar. Het design en de functies van het systeem gaan gepaard met één nadeel: de soundbar weegt 20 kilogram. Het beste kun je de speaker dus op een stevig dressoir onder de televisie zetten. Het geluidssysteem wordt in een gelimiteerde oplage van 500 stuks gebouwd. 

https://www.porsche-design.com/ca/en/porsche-design-shop/shop/electronics/sound/speaker/p9160-911-soundbar-special-edition/?variationCode=4046901918545//★★★★// € 3900,– 

4. Remschijf Michael Schumacher

Waar de vorige drie interieurgadgets een zowel stijlvolle als nuttige functie vervullen, is deze remschijf enkel als eyecatcher bedoeld. Het onderdeel werd door Michael Schumacher gebruikt tijdens het raceweekend op de Hungaroring (Hongarije) in 2003.

autoliefhebbers
(Afbeelding: Ferrari)

Van de rondes op het circuit zie je de slijtage in de remschijf. Het stuk Ferrari-techniek wordt geleverd met een certificaat van echtheid en een koolstofvezel standaard, die eveneens gemaakt is in Italië.  

https://store.ferrari.com/en-nl/memorabilia-f1_cod43769801097534781.html#dept=Collectors-Items_COLLECTIBLES//★★★// € 2000,– 

Rijk Mengsel: gadgets voor jouw roadtrip deze zomer

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.