Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 9 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze Audi RS7 Sportback ben je écht ‘uniek’

Audi introduceert een ‘Exclusive Edition’ van de RS7 Sportback. Het betreft een gelimiteerde oplage van slechts 23 stuks voor de Verenigde Staten.

Voor de Exclusive Edition moeten geïnteresseerden (uiteraard) diep in de buidel tasten. Een exemplaar zal rond de 165 duizend dollar kosten.

Wat krijg je voor je geld?

De prijs van de nieuwe editie is een pak bovenop het bedrag dat je moet neerleggen voor een standaard Audi RS7. Het basismodel kost namelijk zo’n 118 duizend dollar. Er wordt dus een flink bedrag bijgeteld, maar krijg je ook waar voor je geld?

Ten eerste zit er geen verschil in performance. Beide versies hebben 600 pk en 800 Nm. Allebei de auto’s hebben een elektronisch gelimiteerde topsnelheid van 250 km/h en daarnaast zit er geen verschil in de 0-100 tijd (3,6s). Het verschil zit hem dan in extra opties en cosmetische aanpassingen.

De opties dan normale Audi RS7

Een Audi RS7 Exclusive Editon komt standaard met keramische remschijven, zwarte hemelbekleding en het optionele DRC-systeem (Dynamic Ride Control) voor de ophanging. Denk eraan dat al deze opties óók beschikbaar zijn in een ‘normale’ RS7.

Unieke cosmetische features

Toch zijn er een aantal dingen die je alleen tot je beschikking krijgt als je een Audi RS7 Exclusive Edition op de kop weet te tikken. Om te beginnen met de kleur. Alle 23 auto’s zijn beschikbaar in de ‘Mamba Black Pearl’ kleur. De auto is voornamelijk zwart, maar er zitten subtiele blauwe accenten verstopt.

Datzelfde blauw komt ook terug op de remklauwen en de koplampen. Daarnaast is er nog het naaiwerk dat hier en daar blauwe stiksels laat zien. Maar als we heel eerlijk zijn is de Audi RS7 vooral gewoon zwart.

Meer is beter: dit is de ultieme Audi RSQ8 door Abt

Dat gezegd hebbende zijn de blauwe accenten voor geen enkele andere Audi RS7 toepasbaar. Voeg daar het hyperexclusieve productieaantal van 23 aan toe en voilà, Er zullen zo wat mensen in de rij staan die wat van die Exclusive Edition willen proeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.