Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 18 aug 2023
Leestijd: 1 minuut

Is dit de nieuwe Honda NSX?

Na benzine en hybride volgt elektriciteit, zou je denken. Toch is het nog niet zeker of de derde generatie Honda NSX (als EV) komt. Maar er is hoop! Acura, het zustermerk van Honda, laat nu een conceptcar zien die toekomst van de sportauto kan betekenen.

De eerste generatie NSX had een aandrijflijn die bestaat uit een 3,0-liter V6. De tweede generatie kreeg ook een V6 maar met een slagvolume van 3,6 liter en geholpen door drie elektromotoren.

De nieuwe Honda NSX

Al eerder waren er geruchten dat Honda niet met de NSX zou stoppen. Sterker nog, Acura liet in 2021 weten bezig te zijn met de volgende generatie sportwagens voor een geëlektrificeerd tijdperk. En laat dat nou precies zijn wat deze Performance Electric Vision Design Study concepcar is.

Honda NSX, acura,
(Afbeelding: Acura)

Acura zegt nog niet of er duidelijke plannen zijn om de conceptcar uiteindelijk echt in productie te laten gaan, maar geeft wel aan het aanbod ‘prestatie-EV’s’ uit te willen breiden. Nu heeft het merk enkel de ZDX aangekondigd, een performance-SUV met 500 pk.

Hieraan kun je zien dat de Fisker Alaska typisch Amerikaans is

Het design van de conceptcar zou in ieder geval een nieuwe Honda NSX kunnen zijn, al lijkt het ontwerp meer op een extreme hypercar dan een supercar.

Honda NSX, acura,
(Afbeelding: Acura)

De toekomst van de Honda NSX blijft vooralsnog onduidelijk, maar er is dus een klein beetje hoop op een nieuwe generatie.

Acura ZDX
Acura ZDX. (Afbeelding: Acura)

Gelekt! Dit is de nieuwe Volkswagen Tiguan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.