Autovisie
Autovisie Nieuws 15 apr 2019

Nieuwe BMW 1 Serie duikt op als M135i xDrive

Helaas, de nieuwe generatie BMW 1 Serie is al opgedoken op internet. De website Bimmerfile heeft foto’s gepubliceerd waarop de nieuwe M135i xDrive te zien is in een opvallende blauwe kleurstelling.

Voorkant en achterkant

Op de foto’s zijn zowel de voorkant als achterkant te zien. De onthulling van de BMW 1 Serie vindt later dit jaar plaats. Toch heeft BMW al een aantal details verklapt.

306 pk voor M135i xDrive

Zo BMW rust de BMW M135i xDrive uit met een 2,0-liter viercilinder-in-lijnmotor met turbotechnologie. De motor levert een vermogen van 306 pk. Het blok beschikt over een versterkte krukas, nieuwe zuigers en zuigerstangen, een grotere uitlaatgasturbo en geoptimaliseerde kleppen voor de brandstofinspuiting.

Vóór- of vierwielaandrijving

Verder is bekend dat de nieuwe 1 Serie leverbaar wordt met voorwiel- of vierwielaandrijving. Alleen achterwielaandrijving is dus verleden tijd. Pech voor de liefhebbers. Op het gebied van ruimte-aanbod moet de nieuwe 1 Serie grote stappen maken. Zo is de bagageruimte met 20 liter gegroeid tot 380 liter en is de beenruimte achterin met 33 mm gegroeid en de hoofdruimte met 19 mm. Verder heeft BMW de torsiestijfheid van de carrosseriestructuur verbeterd door gerichte toepassing van extra verstevigingen, zoals de standaard gemonteerde boemerangvormige draagarm aan de achterzijde van de carrosserie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.