Autovisie
Autovisie Nieuws 20 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

BMW scherpt eindelijk M135i aan

Tijdens alle tests kon de BMW M135i ons niet overtuigen als de overtreffende trap van zijn voorganger M140i. Niet zozeer door het gebruik van een viercilinder, maar door de aandrijflijn in zijn geheel. Plus de comfortabele onderstelafstelling, zoals in de diverse testverslagen valt te lezen. Binnenkort kan de M135i in de herkansing, want BMW heeft het topmodel van de 1 Serie aangescherpt.

Tenminste, dat zegt BMW. We gaan spoedig op onderzoek om te kijken wat het resultaat is van de reeks modificaties. Wat hebben de Duitsers gedaan? Zowel de veren als dempers zijn opnieuw afgesteld. Daarnaast zijn er kleine aanpassingen aan het chassis doorgevoerd en heeft ook het kunstmatige motorgeluid een andere soundtrack gekregen. Let wel, het betekent alleen dat de muziekcomponist van BMW het elektronische motorgeluid opnieuw heeft samengesteld.

Vijf redenen waarom je (niet) een tweedehands BMW 1 Serie moet kopen

Gerucht: BMW 1 Serie slechts kort leverbaar

Door de onderstelaanpassingen en bijvoorbeeld het toegenomen camber belooft BMW een M135i die een preciezer rijkarakter heeft met een betere rijdynamiek en -beleving. De Duitsers spreken ook van een verbeterde tractie.

Nieuwe kleuren

Onveranderd heeft de M135i een 306 pk sterke TwinPower Turbo-motor met vier cilinders onder de kap. De krachtcentrale zet zijn trekkracht middels vierwielaandrijving op de weg, waar de 1 Serie in de basis een voorwielaandrijver is. Aangezien de aanpassingen onderhuids zijn doorgevoerd, komt de fabrikant ook met een vers setje kleuren om de twee edities van elkaar te scheiden. Nieuw op de optielijst zijn de hier afgebeelde Sao Paulo Yellow (non-metallic), alsmede Frozen Orange metallic en Frozen Pure Grey.

Video BMW M135i xDrive

Benieuwd naar het oordeel van Autovisie over de BMW M135i xDrive? Bekijk dan de video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.