Autovisie
Autovisie Nieuws 15 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Opel Corsa duikt onder de 1.000 kilogram

Opel baseert de nieuwe generatie Corsa op het platform van de kersverse Peugeot 208. Dat resulteert ten opzichte van de uitgaande Corsa in de nodige gewichtsbesparing. De nieuwe Opel Corsa duikt zelfs onder de duizend kilogram.

Aluminium motorkap

De lichtste versie van de zesde generatie Opel Corsa weegt 980 kilogram en is daarmee 10 procent lichter dan het uitgaande type, gelijk aan 108 kilogram. Hoe is dat alemaal bereikt? De algehele structuur is 40 kilogram lichter, Opel gebruikt aluminium motoren (scheelt 15 kilogram), een aluminium motorkap levert 2,4 kilogram gewichtsbesparing op en ook het meubilair is lichter. De voorstoelen vóór zijn 5,5 kilogram lichter en de achterbank is 4,5 kilogram lichter.

Alleen als vijfdeurs hatchback

Opel levert de nieuwe Corsa alleen nog als vijfdeurs hatchback. De vraag naar driedeurs hatchbacks is namelijk sterk gedaald waardoor het voor een autobouwer niet interessant meer is om te investeren in zo’n carrosserievariant.

Onthulling nabij

De lengte van de nieuwe Corsa komt uit op 4,06 meter, ongeveer gelijk aan het uitgaande type. Het platform waarop Opel de Corsa bouwt is geschikt voor elektrificatie. Het zal dan ook geen verrassing voor je zijn dat er van de Corsa ook een volledig elektrische versie verschijnt. Die deelt zijn techniek met de nieuwe Peugeot e-208. Opel neemt de zesde generatie van de Corsa binnenkort in productie. De orderboeken openen komende zomer. De onthulling laat niet lang meer op zicht wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.