Autovisie
Autovisie Nieuws 15 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Geen 208 GTi, maar wel een Peugeot 208 R2

Dit is waarschijnlijk de meest sportieve Peugeot 208 die je ooit gaat zien. Nu Peugeot heeft aangegeven met een elektrisch alternatief te komen voor de 208 GTi is deze nieuwe 208 R2 vooralsnog de snelste 208 met conventionele verbrandingsmotor.

Driecilinder

Peugeot Sport stoomt de nieuwe 208 R2 klaar voor het rallykampioenschap. Bijzonder is dat de rallyauto is voorzien van een 1,2-liter PureTech-driecilinder benzinemotor met turbo. Over het vermogen doet Peugeot geen uitspraken, behalve dan dat de aandrijflijn is voorzien van een grotere turbo, een speciaal autosport-ECU en een nieuwe transmissie.

FIA RC2-regels

De auto voldoet aan alle FIA RC2-regels. De ontwikkeling van de 208 R2 loopt al sinds de zomer van 2018. Peugeot stuurt nu voor het eerst foto’s de wereld in. Peugeot heeft grote verwachtingen van de nieuwe 208 R2. Van de vorige generatie zijn meer dan 450 exemplaren gebouwd. Peugeot stelt zich ten doel om de snelste auto in de R2-rallyklasse te ontwikkelen. De eerste auto’s worden nog voor de start van het 2020-seizoen geleverd aan klanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.