Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 2 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt origineel Nederlandse Hummer H2 met lage kilometerstand

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien. Ditmaal staat er een hele grote auto te koop: een Hummer H2.

Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’

Hummer H2 bij de Nederlandse overheid

De Hummer H2 is een absolute cultheld geworden. Iedereen kent het grote lompe Amerikaanse model. In Nederland zien we de Hummer H2 maar weinig rijden. Logisch ook, want met dit kolos boodschappen doen, is een hele opgave. Daarbij was de auto ook erg duur.

Nederlandse overheid, Hummer H2
(Afbeelding: DRZ)

In Nederland betaalde je in 2002 voor de Hummer zo’n 100.000 euro. Voor dit geld krijg je een 2,8 meter lange auto met een dikke 6,0-liter V8. De aandrijflijn is goed voor 325 pk en 495 Nm aan koppel. Het verbruik van de krachtcentrale ligt op 17,5 liter per 100 kilometer.

De topsnelheid van het kolos ligt ondanks zijn vierkante vormen op 180 kilometer per uur. Voor de nul-naar-honderd-sprint neemt het model 10 seconden de tijd.

Deze occasion is origineel Nederland

De Hummer H2 is in ons land dus een onhandige en dure auto. Toch biedt de Nederlandse overheid er een aan die origineel in Nederland is geleverd.

Nederlandse overheid, Hummer H2
(Afbeelding: DRZ)

De auto komt uit 2003 en heeft volgens de RDW 7 zakelijke- en 3 privé-eigenaren gehad. De kilometerstand is echter nog laag: 35.232 kilometer. Volgens de Nationale Auto Pas klopt deze kilometerstand. Over de onderhoudshistorie van de Amerikaan is niets bekend. Op de foto’s ziet de mastodont er nog goed uit. Klik hier voor de advertentie.

Porsche: “Synthetische brandstoffen moeten gesteund worden door de overheid”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Nederlandse overheid verkoopt origineel Nederlandse Hummer H2 met lage kilometerstand
Sluiten