Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 2 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Kia laat EV9 zien, een gigantische elektrische SUV

Kia heeft beelden vrijgegeven van een nieuwe gigantische SUV van het merk: de EV9. De beelden lijken erg op het conceptmodel dat we eerder hebben gezien.

Hoewel we nog weinig weten over het model, stonden de buitenmaten vorig jaar al zo goed als vast. Het studiemodel was toen 5 meter lang en had een wielbasis van 3,1 meter.

Dit is de Kia EV9

Zulke gigantische maten kan je ook verwachten voor het uiteindelijke productiemodel van de Kia EV9. Hoewel we in de video’s al stukken van het exterieur kunnen zien, laten de Koreanen nog niets weten over de techniek. Echter, wel bekend is dat de Kia staat op het E-GMP-platform, dat gebruik maakt van 800-volt laadtechniek. Ook de EV6 en Ioniq 5 zijn met zo’n 800-volt boordnet uitgerust en kunnen tot 230 kW laden.

De nieuwe gigantische elektrische SUV van het merk moet zo’n 540 kilometer ver komen. Hoe groot het accupakket is, zegt Kia nog niet. Duidelijk is dat het kolos voor dit rijbereik een veel groter accupakket nodig heeft dan de EV6 (77,4 kWh).

Kia EV9 concept

Hoewel de twee videoclips je wellicht een idee geven van het design, laat de Kia EV9 concept wellicht beter zien wat je kan verwachten. In onderstaande video neemt Autovisie-redacteur Sjors ten Tije je mee naar het conceptmodel. Hij laat alle bijzondere designdetails zien. Hoe het ontwerp van de Kia EV9 er uiteindelijk uit gaat zien, zal in eind maart bekendgemaakt worden. Kia laat weten dat het die maand het volledige interieur- en exterieurontwerp onthult.

Deze 5 super-SUV’s zag je als liefhebber niet aankomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.