Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt chique Ferrari 612 Scaglietti F1A aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er een Ferrari 612 Scaglietti F1A te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw vers aangekochte bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Ferrari 612 Scaglietti F1A

Stijlvol en ingetogen, maar dan wel met een dikke V12. De Ferrari 612 Scaglietti is een prachtige verschijning en een echte Gran Turismo, en trakteert haar bestuurder op een waar orkest in combinatie met luxe en sportieve rijeigenschappen.

Ferrari 612 Scaglietta F1A, overheid
(Afbeelding: DomeinenRZ)

De V12 van de Italiaanse bolide heeft een slagvolume van 5,7 liter waarin 540 paarden verstopt zitten. Naast dat dit verfijnde motorblok een genot voor het oor is, levert-ie ook goede prestaties. Zo sprint het model van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 4,2 seconden en bedraagt de topsnelheid 320 kilometer per uur. Het leeggewicht bedraagt 1840 kilogram.

Ferrari 612 Scaglietta F1A, overheid
(Afbeelding: DomeinenRZ)

Hoewel het dus niet echt een lichtgewicht is, werd de 612 vervaardigd van aluminium. Dit is sterk, zorgt voor een goede structurele stijfheid en voor de nodige gewichtsbesparing. Ferrari heeft het gewicht in de auto goed weten te verdelen – 46% voor 54% achter. Dat maakt van de Ferrari 612 Scaglietti F1A wel degelijk een stuurmansauto.

Het Italiaanse raspaard bij de overheid

Het nachtblauwe exemplaar komt uit 2005 en heeft sinds dien 151.265 kilometer gereden. Bij een complexe motor met dure onderdelen als de V12 van Ferrari is het belangrijk dat deze netjes zijn onderhoudsbeurten heeft gehad en met name op tijd de olie is ververst.

Ferrari 612 Scaglietta F1A, overheid
(Afbeelding: DomeinenRZ)

De overheid vermeldt geen onderhoudsboekjes bij de advertentie. De Ferrari 612 Scaglietti kan dus een grote gok zijn. Echter is de prijs die de overheid vraagt ook relatief schappelijk. De in Nederland unieke klassieker wordt door de overheid ‘gegund’ voor 46.120 euro exclusief bijkomende kosten en belasting. Voor dat bedrag kun je ‘m dus direct ophalen. Bieden kan natuurlijk ook!

Ter vergelijking: de goedkoopste Ferrari 612 op Gaspedaal.nl kost net geen 70 mille met een kilometerstand van 63.804.

Op pad met een Ferrari 612 Scaglietti

Autovisie bezocht twee jaar geleden Eric-Jan Straathof. De van oorsprong Porsche-liefhebber stapte over naar het Italiaanse merk en kocht voor zichzelf een – op kleur na – identieke auto als nu bij de overheid te koop staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.