Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt Ford F-150 aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er een brute Amerikaan te koop, namelijk een Ford F-150. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor je kersverse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Reuze onhandig zo’n Ford F-150

Een Ford F-150 is een Amerikaanse cultheld. De benzineslurper is door zijn afmetingen en motor echter minder geschikt voor Europa, al zullen liefhebbers hier wellicht anders over denken. In 2016 reed Autovisie met zo’n mastodont en schreef “Reuze onhandig, 5,80 meter aan auto. Los van het commentaar dat je krijgt op zijn fysiek, parkeert zo’n F-150 buitengewoon ongemakkelijk. Wat moet je ermee?”

Ford F-150, overheid, occasion
(Afbeelding: DomeinenRZ)

“Ben je amper aangewezen op openbare grond om je Ford F-150 al dan niet tijdelijk te stallen, dan is zo’n F-150 zo’n gek verhaal nog niet. Want realiseer je dat we de komende jaren op een andere wijze onze inkopen gaan doen. Misschien bestel je je boodschappen inmiddels al online, laat je het tot de voordeur bezorgen en kom je daardoor zelden of nooit in stadscentra. Dan heb je dus geen last van parkeerstress.”

Stuurt niet slecht

“Voorheen waren het hobbelbakken, met een interieur van Curver-plastic en voorin een V8-motor die zo gulzig brandstof tot zich nam dat-ie ervan moest boeren. Maar in The States, waar de pick-up een heel gangbaar vervoermiddel is, zijn de eisen die men stelt aan dit type auto inmiddels veranderd. Om met het rijgedrag te starten: de matige veerkarakteristiek behoort echt tot het verleden. Met een lege bak rijdt de F-150 zonder meer heel behoorlijk.”

Ford F-150, overheid, occasion
(Afbeelding: DomeinenRZ)

Veel laadruimte, maximale bewegingsruimte voor vijf personen en een prima presterende zescilinder of krachtige achtcilinder. Je moet het willen zien en de beschikking hebben over goede parkeergelegenheid, maar eigenlijk is een Ford F-150 een multifunctionele auto, die gewoon geschikt is voor dagelijks gebruik.”

Ford F-150 bij de overheid

Zo’n grote Ford F-150 wordt nu aangeboden door de overheid bij Domeinen Roerende Zaken. De auto komt uit 2008, werd in 2009 ingevoerd en heeft 83.942 mijl (135.092 kilometer) op de teller staan.

(Afbeelding: DomeinenRZ)

In de neus van de Ford F-150 ligt de 5,4-liter V8 met een vermogen tot 305 pk. De krachtbron is gekoppeld aan een benzine- en LPG-tank. De APK is in 2020 al verlopen. Reken er maar op dat de Amerikaan al even stilstaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.