Autovisie
Autovisie Nieuws 19 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlands publiekdebuut Range Rover tijdens Masters Expo

De nieuwe Range Rover heeft wiel op Nederlands grondgebied gezet. Tijdens de Masters Expo in de RAI Amsterdam presenteert Land Rover zijn nieuwste topmodel. Het is voor het eerst dat het grote publiek live kennis kan maken met de Range Rover.

De Engelse 4×4-specialist bood begin oktober al een zeer select groepje Range Rover-liefhebbers de mogelijkheid om de luxueuze SUV in levenden lijve te aanschouwen. De fabrikant had voor de trouwe klanten drie exemplaren op een afgesloten etage van een Duitse dealer neergezet, waar de aanwezigen in de gelegenheid werden gesteld om preproductie-exemplaren van de SUV ruim voor de officiële onthulling te mogen bekijken.

range rover 2022

Special Vehicle Operations

Land Rover Nederland grijpt de Masters Expo in de RAI aan om de fonkelnieuwe vijfde generatie aan een groot publiek te presenteren. De marktintroductie van het verse topmodel staat voor begin 2022 gepland. De fabrikant start nog dit jaar de productie van de SUV. Bij het showroomdebuut zijn nog niet alle versies aanwezig. De luxere SV van Land Rovers Special Vehicle Operations komt enkele maanden na de andere versies. De fabrikant heeft meer productietijd nodig om de reeds ontvangen orders te verwerken. Land Rover brengt de Range Rover wel direct in de twee carrosserievarianten, de korte en 20 cm langere uitvoering. Het exemplaar in de RAI is de ‘korte’ uitvoering, aangekleed als First Edition. Een opvallende accessoire op het model zijn de zitplaatsen op de achterklep. De stoelen zijn ouder de laadvloer ondergebracht en kunnen omhoog klappen. Om zacht te zitten levert Land Rover kussentjes. Ideaal voor bijvoorbeeld sportvissers.

range rover 2022

Elektrische versie

De Range Rover trapt af met benzine- en dieselmotoren, al dan niet met elektrificatie. Een volledig elektrisch aangedreven versie staat voor 2023 op de agenda. De Engelsen geven alleen aan dat de elektro-uitvoering aanstaande is, maar laat nog niets los over de specificaties van het fluisterstille model.

Alles weten over de auto’s uit 2022?

Video Range Rover

Wil je alles over de Range Rover weten, kijk dan de gedetailleerde video van Autovisie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.